Dikili’de ezan sesini kestiler

Dikili’de ezan sesini kestiler
İzmir Dikili’de mübarek Ramazan ayı öncesinde, ilçede ezanın ulaşmadığı bölgelere takılan hoparlörlerin SHP’li belediye başkanı Osman Özgüven tarafından söktürüldüğü ortaya çıktı.

Hoparlörleri kendi imkanları ile ilçenin çeşitli noktalarına monte ettiren vatandaşlar, Ramazan öncesi yapılan müdaheleye tepkili.

SADECE 3 CAMİ BULUNUYOR
Yazın 100 bin nüfusa ulaşan İzmir’in Dikli ilçesinde merkezde sadece 3 cami bulunuyor. Merkez Çarşı Camii, Bahriyun Camii ve Yunus Emre Camii... Bu sebeple özellikle merkeze uzak yerleşim yerlerinde ezan sesi alınamıyor. İlçe sakinleri ezan sesi duyamadıkları için geçtiğimiz yıl kendi aralarında para toplayarak, hoparlör alıp ilçenin çeşitli noktalarına monte ettirmişti. Merkez Camii’nde okunan ezan bu bölgelere ulaşıyor, namaz kılan ilçe sakinleri de mağdur olmuyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde İsmetpaşa Mahallesi, Gülkent bölgesi ve Şenay Yapı Kooperatifi önündeki hoparlörlerden ses gelmediğini gören vatandaşlar, bozuk olduğunu düşünerek tamiri için çare arıyordu. Fakat birkaç gün sonra hoparlörlerin yerinde olmadığı görüldü. 

Olayın ayrıntıları araştırıldığında, Dikili’nin SHP’li Belediye Başkanı Osman Özgüven’in, vatandaşların taktırdığı hoparlörleri toplattığı ortaya çıktı. Dikili Müftüsü Mahmut Atıcı, sözkonusu bölgelerdeki hoparlörlerin söküldüğünü doğrularken, ilçe sakinlerinin ezan sesi alamadıkları yönünde yoğun şikâyette bulunduklarını söyledi. Müftü Atıcı, kendilerinin bu hoparlörü takma veya sökme gibi bir yetkileri olmadığını anlattı. İmza toplayan ilçe halkı Kaymakamlığa şikâyette bulunurken, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun başkan Osman Özgüven’i arayıp tepki gösterdiği öğrenildi.

Belediye Başkanı Osman Özgüven, konu ile ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçınırken, Dikili sakinlerinin hoperlörlerin yerine takılması için imza kampanyası başlattığı öğrenildi.

Dikili sakini S.K., olayla ilgili şöyle dedi: Dikili Şenay Yapı Kooperatifi bölgesinde oturuyoruz. Geçtiğimiz yıl kendi imkanlarımızla, ezan sesini alamıyoruz diye hoparlör alıp taktırdık. Ezan sesi güzelce duyuluyordu. Geçtiğimiz günlerde ezan sesini alamdık. Hoparlörleri bozuk zannettik. Tamir edilmesi için girişimde bulunduk. Bir süre sonra yerlerinde olmadıklarını gördük. Sonradan öğrendik ki Belediye Başkanı bazı kimseler ezandan rahatsız oluyor diye söktürmüş. Bu memlekette ezan susmaz, bayrak inmez diyoruz. Ezanın susturan bu zihniyet, yarın bayrağımızı da indirmeye yeltenir.”

HAKAN GÜNEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.