Alevilerin Atatürk'e yükledikleri misyon: Reenkarnasyon

Alevilerin Atatürk'e yükledikleri misyon: Reenkarnasyon
Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı ve yazar Ali Balkız, Taraf Gazetesi yazarı Neşe Düzel'e Aleviler'in Atatürk'e bakışlarını anlattı.

"HZ. ALİ, ATATÜRK OLARAK DÖNDÜ"

Alevilerin, Hazreti Ali'nin Atatürk olarak döndüğüne inandıklarını söyleyen Balkız şu ilginç açıklamayı yaptı:

"Aleviler Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük kurtarıcı olarak görürler. Alevilik inancında reenkarnasyon vardır. İnsan ölmez, başka bir canlının görünümünde yeniden dünyaya gelir. Aleviler, 'Hazreti Ali, Mustafa Kemal Atatürk olarak zuhur etti, geldi' diye inanırlar. 'Bizi ancak böyle biri bu zulümden kurtarabilir' derler. Aleviler Atatürk'ü mitleştirmişlerdir. En sağcısı bile Kemalisttir. Atatürk'ü severler. Onları, Atatürk yurttaş konumuna getirdi. Büyük bir istibdattan kurtardı, Aleviler'i adam yerine koydu."

İslam'ın kabul etmediği reenkarnasyon (tenasüh)

İçeriden biri olarak Ali Balkız'ın bu itirafları İslam'da yeri olmayan reenkarnasyon (tenasüh) inancının Aleviler üzerinde ne derece etkili olduğunu gösteriyor. Hazreti Ali'yle Atatürk'ün özdeşleştirilmesi de bu inancın en uç örneği olarak görülebilir. Görünen o ki, Alevi camiasını tanımak için önemli ipuçları oluşturan bu açıklamalar çok tartışılacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.