Müslüman ‘teröriste’ 30 bin YTL tazminat

Müslüman ‘teröriste’ 30 bin YTL tazminat
İngiltere Polis Teşkilatı’nda görevli Müslüman asıllı bir polis, kendisini ‘terörist’ olarak nitelendiren bazı meslektaşları ve polis teşkilatını dava ettiği mahkemeyi kazandı.

İDDİALAR…

Polis Teşkilatı’nda çalışan Muhammed Hüseyin (30) isimli Müslüman polisin, Londra’da 7 Temmuz 2005’te gerçekleştirilen metro bombalamalarından sonra, ‘Amerikan askerlerini öldürmek doğru’, ‘Hitler zeki bir insandı. Yahudilerin tamamını temizlemeliydi’ dediği iddia edilmişti.

14 BİN STERLİN TAZMİNAT

İddiaların ardından Hüseyin hakkında soruşturma başlatan Polis Teşkilatı, Hüseyin’e yönelik iddialarla ilgili herhangi bir delil bulamadı. Polis Teşkilatı’nda kendisine karşı yapılan muameleyi mahkemeye taşıyan Muhammed Hüseyin, yaklaşık 30 bin YTL karşılığı olan 13 bin 758 Sterlin tazminat almaya hak kazandı.

Davadan sonra bir açıklama yapan Hüseyin, Polis Teşkilatı’nda ayrımcılığa tabi tutulduğu için kendisini dışlanmış hissettiğini belirtti.

MAHKEMENİN KARARI

Mahkeme, Hüseyin’in Müslüman olduğu için ayrımcılığa tabi tutulduğuna karar verirken, Polis Teşkilatı’nın baskıcı davrandığını bildirdi.

Geçtiğimiz hafta, kendisine karşı ırkçı ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle İngiltere’nin en üst düzey polis müdürü Tarık Gaffur, İngiltere Polis Teşkilatı Müdürü Ian Blair hakkında dava açmıştı. Dava süreci henüz sürüyor.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.