Baykal da, Veli Küçük'ü ziyaret etmeli

Baykal da, Veli Küçük'ü ziyaret etmeli
Kartel medyasının, bu ilginç ziyareti olağan bir durummuş gibi yorumsuz yayınlaması, 28 Şubat sürecinde Adalet Bakanı olan Şevket Kazan'ın Sincan Belediye Başkanı iken tutuklanan partilisi Bekir Yıldız'ı hapishanede ziyaret ettiğinde koparttıkları fırt

Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'a kaldıkları Kandıra F Tipi Cezaevi'nde dün şok bir ziyaret gerçekleştirmesi gündeme bomba gibi düştü. Genelkurmay Başkanlığının, bu ziyaretin TSK adına yapıldığını resmi internet sitesinden duyurması da tartışmaları beraberinde getirdi. "TSK adına" yapılan bu ziyaret, Ergenekon Davası tutuklusu iki emekli orgeneral ve hapiste her geçen gün çözülen diğer tutuklulara moral vererek adeta bir "can suyu" oldu.

Ancak "TSK'ya uzun süre hizmet veren komutanlar"dan sadece emekli orgeneraller ziyaret edilirken, emekli tümgeneral Veli Küçük'ün ve diğer subayların es geçilmesi "onların başı kel mi?" yorumlarına sebep oldu. Veli Paşa'nın gerçekten tarama özürlü olması bu iddiayı savunanların elini güçlendirdi. Ayrıcarütbe orgeneral olunca "uzun süre hizmet veren komutan" olunuyor da, rütbe tuğgeneral ve daha aşağısı olunca "uzun süre hizmet veren komutan olunmuyor mu?" sorularını da akla getirdi.

Kısa bir süre önce emekli olan eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Şemdinli davasında yargılanan astsubay için "tanırım iyi çocuktur" demesi bu ziyaretin de sadece "torpilli iyi çocuklar"a yapıldığını düşündürdü. Bu arada ziyareti gerçekleştiren Korgeneral Galip Mendi'nin, Hurşit Tolon Ege Ordu Komutanı iken Ege Ordu Kurmay Başkanı olması kafalarda bazı soru işaretleri doğurdu. Mendi'nin paşaların "kirli çamaşırlarını" temizletmek amacıyla gidip gitmediği merak konusu.

Öte yandan, Veli Küçük ve diğer tutukluların, kendilerinin ziyaret edilmemesi yüzünden mahzun kalmamaları için "Ergenekon avukatı" CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da onları ziyaret etmesi gerektiği kulislerde konuşulmaya başladı. Bazı siyasiler, diğer ziyaret edilmesi ve etmesi gereken isimleri şöyle belirledi;

Veli Küçük'ü Deniz Baykal ziyaret etmeli,

Apo'yu Yalçın Küçük

Karagümrük Çetesini Mustafa Balbay

Kemal Kerinçsiz'i İstanbul Barosu adına başkan

Ümit Sayın'ı Mason Locası yöneticileri

Doğu Perinçek'i PKK yöneticileri

Gülay Kömürcü'yü İlhan Selçuk

Şevket Kazan yapınca "tu kaka"

Kartel medyasının, bu ilginç ziyareti olağan bir durummuş gibi yorumsuz yayınlaması, 28 Şubat sürecinde Adalet Bakanı olan Şevket Kazan'ın Sincan Belediye Başkanı iken tutuklanan partilisi Bekir Yıldız'ı hapishanede ziyaret ettiğinde kopartılan fırtınaları ve her zamanki ikiyüzlülüklerini akla getirdi.

Rıfat YÖRÜK/Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.