Mahmut Efendi Silivri'de İcazete Katıldı

Mahmut Efendi Silivri'de İcazete Katıldı
Silivri Furkan Eğitim ve Kültür Derneğinin, Marifet Derneği ve Müceddid Mahmud Efendi Vakfı’nın tertibi ile Silivri İBB Müjdat Gürsu Spor Tesislerinde muhteşem bir icazet gerçekleştirildi.

Mahmud Ustaosmanoğlu Hoca, Silivri'deki bir spor tesisinde düzenlenen icazet törenine katıldı. İcazet törenine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Mustafa Ekin Hoca'nın yetiştirdiği 200 kadar hocanın icazetlerinin verildiği törene Mahmud Ustaosmanoğlu Hoca onur konuğu olarak katıldı. Silivri Furkan Eğitim ve Kültür Derneği'nin, Marifet Derneği ve Müceddid Mahmut Efendi Vakfı ile birlikte düzenledikleri icazet töreni Müjdat Gürsu Spor tesislerinde yapıldı.

Tören, Kur'an tilaveti ve Cübbeli Ahmet Hoca ile Şefik Kocaman Hoca'nın konuşmalarıyla başladı. Tören öncesinde Futbol sahasına kurulan 10 metrelik sahnenin iki yanına yerleştirilen dev ekranlardan Mahmud Ustaosmanoğlu Hocanın hayatını ve hizmetlerini anlatan belgesel ve eserlerini tanıtan videolar yayınlandı.

Kadınlara ayrılan 5.000 kişilik tribün talebi karşılamayınca erkek konuklar için ayrılan saha içindeki alanın bir bölümüne hanımlar nakledildi.Cübbeli Ahmet Hoca icazetlerini alacak olan hocaların isimlerini okuduktan sonra Mahmud Ustaosmanoğlu tören alanına gelip sevenleriyle buluştu.

Ustaosmanoğlu, katılımcıları selamlayıp hayır dua ettikten sonra el-Fatiha diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Cemaat Sitesi Mahmut Efendi'nin sevenleri ile buluşmasını ve icazet törenini şöyle verdi:

Efendi Hazretlerinin yetiştirmiş olduğu hocalarından Mustafa Ekin Hoca Efendi Silivri Furkan Eğitim ve Kültür Derneği bünyesinde bugüne kadar okutup yetişdirdiği ikiyüz Civarında hoca efendiye icazet verdi. Osmanlı medrese geleneğine göre Arapça ve İslami ilimler sahasında belli bir programı bitirip mezun olan hoca efendiler, bunun bir nişanesi olarak ilmi icazet alma şerefine nail oldular .

Beklenenin çok üzerinde ( 50.000) katılımla gerçekleştirilen merasim Hafız Abdurrahman Güleç Hoca Efendinin Kurân-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra merasimin sunuculuğunu ve hatipliğini yapan Marifet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Kocaman Hocaefendi ilmin ve alimlerin önemini belirten bir konuşma yaparak, bu medreselerin kurucusu Mahmud Efendi Hazretleri’nin hayatından örnekler verdi. İlim ve tasavvuf yolunun bazı edeplerine de değinen Şefik Kocaman Hoca Efendi nin ardından kürsüye çıkan Ahmed Mahmut ÜNLÜ ( Cübbeli) Hocaefendi ilmin önemi hakkında veciz konuşmasının ardından icazet sahibinden Rasulullah s.a.v.)’e kadar uzanan ilmi icazet silsilesinin metnini okudu, Sened-i İcazet tilaveti esnasında feyizlere garkolan hâzirun bunun ardından Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri’nin sahaya teşrifiyle tarifi imkansız bir manevi atmosfere girdiler. Efendi Hazretleri’nin nur cemalini seyre dalan onbinlerce seveni bu manevi güneşin ziyası karşısında sabahtan beri üzerlerine varan baharın sıcak güneşinin tesirini çoktan unutmuşlardı.

Bu Muhteşem kalabalığın ikiyüz hocanın icazeti için bir araya toplandığı ve saatlerdir burada beklediği kendisine haber verilince duygulanan Efendi Hazretleri’nin üzerine adeta senelerce çalışıp çabalayıp yetiştirdiği evlatlarının semeresini devşiren bir babanın mutluluk ve hüznü vardı.

Efendi Hazretlerimizin merasim yerini terk etmesinin ardından sükünet ve vakar ile dağılan sevenleri arzularına kavuşmanın verdiği huzurla evlerine döndüler.

TIMETURK

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum