Şimdi Hasta Adam Avrupa

Şimdi Hasta Adam Avrupa
Siyasi istikrar, ekonomik güçlenme ve demokratikleşme adımları, bir zamanların ‘Hasta Adam’ı Türkiye’yi bölgesel bir güç haline getirdi.

Son 10 yıldaki siyasi istikrar ve ekonominin güçlenmesi, bir zamanların hasta adamı Türkiye’yi bölgesinin en iyi devleti haline getirdi. Yakalandıkları küresel krizin pençesinde kıvranan Avrupa ülkeleri ise Osmanlı’ya biçtikleri hasta adam rolünü oynuyor. 1960’larda ekmek parası için Avrupa yollarına dökülen gurbetçiler ise dünyanın yükselen değeri Türkiye’ye dönmenin yollarını arıyor.

GURBETÇİLER DÖNMEK İSTİYOR
Yeni Akit’e açıklamalarda bulunan AK Parti Kırşehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Abdullah Çalışkan, Avrupa ülkelerinde çalışan Türklerin yurda dönmenin hesaplarını yaptığını söyledi. Avrupa Birliği’nin hala Türkiye’yi 1960’lardaki gibi gördüğünü ifade eden Çalışkan, “AB kapıları açarsam Türkiye buraya doluşacak zannediyor. Hala 1960’lardaki gibi tahta bavullarla Türklerin geleceğini düşünüyorlar.

Böyle bir şey olmayacak. Çünkü oradaki gurbetçiler Türkiye’ye gelmenin yollarını arıyor. Bizden Türkiye’de iş bulmamızı isteyen çok sayıda vatandaşımız var.” diye konuştu. Yakında tersine göçün başlayacağını söyleyen Çalışkan, “Eskiden Avrupa’ya gidince herkesin ağzı açık kalıyordu. Çünkü çok gelişmiş farklı bir yerle karşılaşıyorlardı. Şimdi Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında hiçbir fark yok. Hatta bazı konularda Türkiye Avrupa ülkelerinden daha da iyi konumda.” dedi.

GURBETÇİLER ARTIK BAŞLARI DİK GEZİYOR
AB tarafından Türkiye’ye verilen sözlerin hiç tutulmadığını ifade eden Çalışkan, Türkiye’nin hep ‘canınsın cicimsin’ denilerek oyalandığını, hiç kapının içerisine alınmadığını dile getirdi. Türkiye’den vazgeçemediklerini ancak kendilerinden olmadığı için de hep dışladıklarını söyleyen Çalışkan, Türkiye’ye gösterilen bu ikiyüzlü anlayışın Avrupa’daki soydaşlara da uygulandığını bildirdi.

Türkiye’nin her alanda güçlü konuma gelmesiyle yurtdışındaki vatandaşlarına sahip çıkmaya başladığını belirten Çalışkan, Türkiye’nin son yıllardaki güçlenen durumu sonrasında gurbetçilerin artık başları dik bir şekilde gezdiklerini kaydetti. Gurbetçilerin sıkıntılarının çözümü konusunda Türkiye’nin daha aktif rol aldığını aktaran Çalışkan, “Bu anavatanın güçlü olmasıyla ilgili. Bir zamanlar Avrupa ülkeleri ve ABD’ye herhangi bir yerdeki vatandaşına sahip çıktığı için gıptayla bakardık. Türkiye artık bu konuma geldi. Bunu Arap baharında Libya ve diğer ülkelerdeki vatandaşlarımızın tahliyesinde yaşadık. Ayrıca Avrupa ülkelerinde mağdur olan vatandaşlarımızın haklarını artık devletimiz savunuyor.” dedi.

TÜRKİYE’YE ÜYE OLMASI İÇİN YALVARACAKLAR
AB’ye üyelik için çalışmalara Türkiye’nin Hırvatistan’la aynı zamanda başlamasına rağmen Hırvatistan’ın yakında üyeliğe kabul edileceğini aktaran Çalışkan, Türkiye’nin üyeliği için ise basit bahaneler öne sürüldüğünü dile getirdi. AB ülkesi olan Güney Kıbrıs, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya’nın Türkiye ile kıyas bile edilemeyeceğine dikkat çeken Çalışkan, Türkiye’nin bu ülkelerden kat be kat daha gelişmiş olduğuna vurgu yaptı. AB’nin Türkiye’ye karşı adil olmayan bir tutumu olduğunu belirten Çalışkan, Türkiye’nin de geçmişte olduğu gibi kapının önünde bekleyerek “ne olur, beni alın” gibi bir pozisyonda olmadığını kaydetti. “Bizim onlardan çok onların bize ihtiyacı var, ama bunu içselleştiremediler” diyen Çalışkan, bir gün onların Türkiye’ye birliğe üye olması için yalvaracaklarını kaydetti. Çalışkan, o zaman belki Türkiye’nin AB’yi istemeyeceğine dikkat çekti.

Hedeflerinin Türkiye’yi AB standartlarına taşımak olduğunu ifade eden Çalışkan, Türkiye’nin daha da iyi noktalara gelmesi için herkesin elbirliği ile üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.

YENİ AKİT
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum