İşte NBŞ Gerçeği

İşte NBŞ Gerçeği
Nişasta Bazlı Şekerlerin kotasının artırılmasına tepkiler sürerken, yapılan araştırmalar da NBŞ’nin insanlarda birçok hastalığa neden olduğunu ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz hafta Bakanla Kurulu kararı ile kotası yüzde 38 arttırılarak yüzde 13.8’e çıkarılan Nişasta Bazlı Şekerin (NBŞ) sağlığa ciddi boyutta zararları olduğu kaydediliyor. NBŞ’nin tokluk hissi vermediği için obeziteye neden olduğu belirlenen araştırmalara göre, bu tür tatlandırıcılar kanser, şeker ve yüksek kolestrol ile daha birçok kronik hastalığa yol açıyor.

SAĞLIK İÇİN CİDDİ RİSKLER TAŞIYOR

Kişi sağlığı için ciddi riskler oluşturması nedeniyle NBŞ kotasının ABD ve AB ülkelerinde yüzde 2 seviyesinde tutulmasına rağmen Türkiye’de yüzde 13.8’e çıkarılması tepkiyle karşılanmıştı. Mısır’dan elde edilen ve halk arasında ‘yapay tatlandırıcı’ olarak bilinen NBŞ’nin, yapılan araştırmalar ve deneyler sonucu insan sağlığına büyük zararları olduğunun ortaya çıktığı ifade ediliyor.    

OBEZİTEYE SEBEP OLUYOR

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, günlük hayatta sürekli olarak tükettiğimiz; gazlı ve kolalı içecekler, baklava, bisküvi, çikolata ile her türlü unlu mamullerde kullanılan NBŞ obeziteye neden oluyor. Mısırdan elde edilen NBŞ’de yüksek oranda fruktoz (meyve şekeri) olduğu için, bu maddenin tokluk hissi uyandırmadığı ve aksine yedikçe yedirdiği sonucuna varıldı.

KANSER, ŞEKER, KOLESTROL, KALP…

Yapılan son deneylerde, NBŞ’li ürünlerin pankreas kanseri başta olmak üzere pek çok kansere neden olabileceği sonucu ortaya çıktı. NBŞ’nin yine şeker hastalığına yakalanma riskini önemli oranda arttırdığı, yüksek kolestrolün baş mimarı olduğu, kansızlık ve kalp büyümesi gibi hastalıklara da sebep olduğu ifade ediliyor.

ALKOL KULLANMIŞ GİBİ OLUYOR

Araştırmalara göre, bedenimizdeki her hücre normal şekeri (glikoz) metobolize ederken, NBŞ’deki fruktoz (alkol gibi) yalnızca karaciğerde metobolima oluyor. Bu nedenle NBŞ ile beslenen kişilerin karaciğerinin alkoliklerin gibi olduğu kaydediliyor.

NBŞ, CARGİLL, MASONLAR…

Dünya yapay tatlandırıcı sektöründe en büyük paya ABD’nin küresel firması Cargill sahip. Cargill, Türkiye’de de faaliyet gösteriyor. Ülkemizdeki NBŞ firmalarının yöneticilerinin önde gelenleri de aynı zamanda Cargill bağlantılı isimler. Ve en önde gelenleri Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Türkiye Büyük Locası Büyük Üstad’lığına aday olabilecek derecede bir MASON.

KİME YARAR?

Türkiye’de son yıllarda maalesef pancardan doğal şeker üreten şeker fabrikaları özelleştirilerek, elden çıkarılmak istenirken, NBŞ kotaları yıl yıl artırılıyor. Şeker üreticilerinde, Hükümet’in bu politikasının en çok Cargill’lere fayda sağladığının çok açık ortada olduğu görüşü hakim.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum