Darbeci Baykal'a istifa darbesi!

Darbeci Baykal'a istifa darbesi!
“Sözle etkili olma aşaması geride kaldı” şeklindeki sözleriyle askerden “söz” dışında başka şeyler beklediğini açıklayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisi içinde de kan kaybetmeye devam ediyor.

Ağır toplarını bir bir kaybeden CHP’de dün bir istifa daha yaşandı. Deniz Baykal muhalifi CHP eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay partiden istifa etti. İstifa sonrası görüştüğümüz Tomanbay, Baykal’ın yönetim anlayışının tümüyle sakat olduğunu söyledi. Tomanbay, “Yeni bir açılım sağlayabilme düşüncesiyle istifa ettim” şeklindeki sözleriyle yeni parti sinyali de verirken, oluşumun, CHP’deki kopmaları hızlandıracağı kaydediliyor. Baykal’ın milletin değerlerinden uzak bir siyasi anlayış takındığını vurgulayan Tomanbay, “Baykal’ın mevcut yönetim anlayışı ile CHP bir yere varamaz. Halkın da bu anlayış ile CHP’den umudu kalmamıştır. Baykal’lı tek adam yaklaşımı CHP’yi hiçbir zaman büyütmedi, aksine sürekli küçülttü. Bu anlayışa daha fazla tahammül edemezdim” dedi.

Sol siyasette ülkenin yeni bir açılıma ve değişime ihtiyacının olduğunu vurgulayan Tomanbay, şöyle devam etti: “Siyasi olarak bu açılımı sağlayabilme düşüncesi ile istifa ettim. Ciddi bir anlayışa katkıda bulunacağım. Bu kapsamda bir arkadaş grubu ile çalışmamız var. Görüşmelerimiz de var. Haftaya bu konular netleşecek. Ciddi bir sosyal demokrat çizgide buluşmalıyız. Bu buluşma gerilimden uzak, herkesi kucaklayan ve barışçıl bir anlayış olacak. Milletin değerlerine sahip çıkan ve gerilimler üretmeyecek bir yol olacak. Ben de buna katkıda bulunacağım.” 

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.