‘Nasıl oruç tutmazsın kafir!’ yalanı

‘Nasıl oruç tutmazsın kafir!’ yalanı
Aydın Doğan’ın dinden uzak medyasının Ramazan ayında ‘oruç tutmadığı için dövüldü’ şeklindeki geleneksel yalan haberlerinin bu yılki ilk haberi, Vatan’dan geldi.

YOL VERME KAVGASINI ‘ORUÇLU KAFİRLİ’ YALANA TAŞIDI

Daha önce din ve dindarları karalayan birçok haberine yalanlama yiyen Vatan gazetesi, Ankara’da yol verme tartışmasından çıktığı anlaşılan bir kavgaya ‘oruç tutmadığı için dövüldü’ süsü verdi. Kendi haberinin içeriğinde bile yol tartışmasından çıktığı anlaşılan kavgayla ilgili haberinde ‘Nasıl oruç tutmazsın kafir!’ başlığı atan Vatan, haberin spotunda da, “Ramazan ayında sigara içtiği için bir dolmuş şoförü tarafından darp edildiğini ileri süren Ankara Barosu avukatlarından Erdal Güzel'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı” yalanını ortaya attı. Gazete, daha sonra başlığını 'Nasıl sigara içersin kafir!' diye değiştirdi.

AVUKAT ARABA KULLANIRKEN SİGARA İÇMİŞ

Ancak haberin içeriğine bakıldığında, bir dolmuş şoförü ile Ankara Barosu’na üye bir avukatın yol verme tartışmasından çıktığı anlaşılan kavganın, atılan başlık ve zorlama spotla ilgisiz olduğu görüldü.

Haberin içeriğinde, “Ramazan ayında yaşanan "oruç olaylarının" sonuncusu Başkent'te yaşandı. Ankara Adliyesi yakınındaki Strazburg Caddesi'nde saat 10.00 sıralarında, özel otomobiliyle bürosuna giden avukat Erdal Güzel, henüz kimliği belirlenemeyen bir dolmuş şoförünün hatalı şerit değiştirmesi üzerine korna çalarak ikaz etti. Bir süre sonra kırmızı ışıkta araçtan inen dolmuş şoförü araçtan inerek, Güzel'in otomobilinin kapısını açtı. Güzel'i küfürler eden şoför, "A... s... kafiri. Nasıl sigara içersin? Burası Ermenistan mı?" diyerek, elindeki sert bir cisimle Güzel'in başına vurdu. Dolmuş şoförü yeniden aracına binerek olay yerinden uzaklaşırken, Güzel'in darbe sonucu sol kaşı açıldı” ifadelerine yer veren Vatan, Avukat Güzel’in “Sigara içtiğimi görünce çılgına dönüp ağır hakaretler etti. Bu tür olayların daha fazla yaşanmaması için bu kişilerin cezalandırılması lazım” şeklinde söylediğini iddia ettiği sözlerine yer verdi.

Vatan’ın haberine göre, Avukat Güzel dolmuş şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu.

VATAN, PEYGAMBERİMİZE BÖYLE HAKARET ETTİRMİŞTİ 

HOCA'NIN AFFEDİLMESİ VATAN'IN KANINA DOKUNDU! 

VATAN YAZARININ ÇILDIRDIĞI AN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.