Orduevleri Ergenekon üssü

Orduevleri Ergenekon üssü
Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan sanıkların, İstanbul’da Fenerbahçe Orduevi’nin yanı sıra Vatan Caddesi’nde bulunan orduevinde de toplantı yaptıkları ortaya çıktı.

Ergenekon iddianamesinde; orduevi giriş kartı bulunmayan Ergenekon tutuklusu Avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşlarının, Fatih Adliyesi’nin karşısında bulunan Vatan Caddesi Orduevi’nde toplantı yaptıkları yer aldı. Avukat Kemal Kerinçsiz, Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cevat Çalık’a, Vatan Caddesi’nde bulunan orduevini kastederek, “Arkadaşlarla hep beraber orduevine gidiyoruz, gelme imkanın varsa, gel” demiş.

ERGENEKON’DAN TUTUKLANAN 4 KİŞİ DE, FENERBAHÇE ORDUEVİN’DE TOPLANTI YAPMIŞTI

Ergenekon tutuklusu Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, Fenerbahçe Orduevi’nde gizli bir çalışma ofisi olduğu, Ergenekon’dan tutuklanan Fikri Karadağ, Zekeriya Öztürk ve Muzaffer Tekin’in Fenerbahçe Orduevi’ni buluşma noktası olarak kullandıkları yapılan takiplerde tespit edilmişti.

RAMİZ İLKER PAŞA ARACILIĞIYLA ORDUEVİNE GİRMİŞ

Ergenekon tutuklusu Kemal Kerinçsiz’in, telefon görüşmesinde ismi geçen Cevat Çalık’ın avukatlık yaptığını ve birlikte yürüttükleri davaların bulunduğunu, kendisinin orduevi giriş kartının olmadığını, Hablemitoğlu’nu anma gününe hemşerisi olan emekli paşa Ramiz İlker'in de geldiğini, savcılığa birlikte dilekçe verdiklerini, bürosuna yakınlığı nedeniyle birkaç arkadaşıyla birlikte Vatan Caddesi’ndeki Orduevi’ne davet ettiğini, kendisinin de orada otururken Cevat'ı da çağırdığını söylediği iddianamede yer alıyor.

ERUYGUR KARARGAHINI FENERBAHÇE ORDUEVİ’NE KURMUŞ

Ergenekon gözaltılarının kilit ismi Şener Eruygur’un, Fenerbahçe Orduevi’nde gizli bir çalışma ofisinde yapılan aramalarda Ergenekon yapılanması ve devlete ait birçok gizli belge ve bilgi ele geçirilmişti.

KENAN KIRAN/MURAT ALAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.