Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Yaralandı

Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Yaralandı
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde, ayının saldırısına uğrayan köylü yaralandı. İlçenin Güneykaya köyünde ikamet eden Kıyas Demirci, dağlarda yetişen ‘çağşır’ bitkisini topladığı esnada ayının saldırısına uğradı.

– Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde, ayının saldırısına uğrayan köylü yaralandı. İlçenin Güneykaya köyünde ikamet eden Kıyas Demirci, dağlarda yetişen ve kilosu 8-10 TL arasında satılan ‘çağşır’ bitkisini topladığı esnada ayının saldırısına uğradı. Ayıdan kurtulan Demirci, bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra kaldırıldığı Eleşkirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Babasıyla birlikte dağda ‘çağşır’ bitkisini topladığını ve yaşanan olaya şahit olduğunu ifade eden engelli Fatih Demirci, şöyle konuştu: “Babamla beraber çağşır topluyordum. O bölgede çok ayı olduğunu biliyorduk. Çağşır boldu ve toplaya toplaya farkında olmadan ayının ininin önüne gitmişiz. Hırlama sesi duymamla babamı yerde yuvarlanırken gördüm. Ayı babamı yerden yere vuruyordu. Ben hiçbir şey yapamıyordum. Doğru dürüst dağda dengemi bile sağlayamıyorum. Yanımızdaki köpeği ayının üzerine saldım. Ayı o vakit babamı bırakı ve bir süre boğuştuktan sonra kaçıp gitti. Muhtara haber verdim. Bütün köylüler geldiler babamı köye taşıdılar”

Güneykaya Köyü Muhtarı Ahmet Arslan ise, Fatih’in haber vermesi üzerine sağlık ekiplerine haber verdiğini ve silahlı adamlarla birlikte bölgeye gittiklerini söyledi. Arslan, ayının köylünün bacağını parçaladığını ve yüzüne bir pençe attığını belirterek şunları söyledi: "Allah’a şükür iç organlarına zarar veremeden köpek yetişmiş. Yoksa şimdi ceset getirmiş olacaktık. O bölge bilinen bir yer, köylümüz büyük hata yapmış. Biz, silahla bile o bölgeye gitmiyoruz. Eğim çok fazla ve her taraf kayalık. Ayının nereden ne zaman çıkacağı belli olmaz. Şükür olay ucuz atlatıldı.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.