'Aydın' Katliamı

'Aydın' Katliamı
Taksim Gezi Park’taki birkaç ağacın başka bir yere taşınması konusunda bir damla suda fırtınalar koparan CHP’nin Aydın’da şehir meydanındaki parkı yok ettiği ortaya çıktı.

Gezi Parkı’nda üç-beş ağacın sökülerek başka yere taşınması bahanesiyle başlayan eylemleri, Hükümet’e yönelik bir ‘kalkışmaya’ dönüştürmeye çalışan çevrelerin başında gelen CHP’nin Aydın’da büyük bir ağaç katliamı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Şehir meydanına otopark ve kafe yapmak için büyük ağaçlara kıyan CHP’li belediyenin, ayrıca şehirdeki Egemenlik Parkı’nı da yok ettiği öğrenildi. CHP’li Belediye başkanının esnaf ve vatandaşların itirazlarına kulaklarını tıkadığını öğrenilirken; vatandaşlar, Gezi Park için ayağa kalkan çevrecileri Aydın’a davet ediyor.

AYDIN’DAKİ AĞAÇ KATLİAMINI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Akit’ten Hasan Önal’a konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem,  İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’ndaki birkaç ağaçla ilgili kıyameti koparanların Aydın’da CHP’li belediyenin ağaç katliamını görmezden geldiğine dikkat çekti.

Aydın şehir meydanında ağaç katliamı yapıldığını vurgulayan Erdem, içerisinde devasa ağaçların bulunduğu parkın CHP’li belediye tarafından yok edildiğini dile getirdi. Meydandaki parkta yüzlerce büyük ağacın kesildiğini belirten Erdem, buraya iki katlı yer altı otoparkı ve üç kafeterya için ağaçlara kıyıldığını söyledi.

MEYDAN 30 YILLIĞINA BİR FİRMAYA VERİLMİŞ

Bu ağaçların başka alanlara taşınması yerine kesildiğini ifade eden Erdem, alanın da 30 yıllığına bir firmaya verildiğini kaydetti. Şu an Aydın kent meydanının bir firmanın elinde olduğunu söyleyen Erdem, “Taksim’e AVM yapılacak diye Türkiye’yi ayağa kaldıranlar buyursunlar Aydın’a gelsinler. Aydın’da tüm törenlerin düzenlendiği meydanda üç tane kafeterya yapılıyor. Oraya bir Amerikan fast food zinciri talip. Kentin meydanı bir ranta çevrilmiş vaziyette. Aydın Belediyesi’nin bu icraatlarını Gezi Parkı’ndaki, Aydınlılara şikayet ediyorum.” dedi.

ek-005.jpg

EGEMENLİK PARKI DA ORTADAN KALDIRILMIŞ

Aydın Egemenlik Caddesi’nde uzun yıllardan beri yer alan Egemenlik Parkı’nın da CHP’li Aydın Belediyesi tarafından yol düzenlemesi adı altında ortadan kaldırıldığını söyleyen Erdem, parkta düzenleme yapılırken onlarca ağacın kesildiğini belirtti. Proje öncesinde vatandaşın görüşünün alınmadığına dikkat çeken Erdem, “Egemenlik Caddesi’ndeki vatandaşlar ve esnafla konuyu görüştüm. Vatandaş ve esnaf projeyi beğenmiyorlar, projeden rahatsızlar. Belediye başkanına gittiklerini, ancak başkanın kendilerini dinlemediğini ifade ettiler.” dedi. Gezi Park’ta çevreyi korumak adına eylem yapanları Aydın’a davet eden Erdem, Aydın’da çevreye verilen zararın ortada olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum