RTÜK'ten 4 Kanala Gezi Parkı Cezası

RTÜK'ten 4 Kanala Gezi Parkı Cezası
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun dünkü toplantısının ana gündemini, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve Türkiye'ye yayılan eylemlere ilişkin televizyonların yaptığı yayınlar oluşturdu.

Üst Kurul'da, İzleme Dairesi'nin raporları doğrultusunda Halk Tv, Ulusal Tv, Cem Tv ve Em Tv'ye ceza verilmesi tartışmaya açıldı. Ak Partili üyeler gezi eylemlerini yayınlayan kanalların halkı galeyana getirecek yayın yaptıklarını öne sürerken, “kışkırtma” tartışması yaşandı. Ak Parti kontenjanından gelen üyeler, bu kanalları emniyetten polislerin topluca istifa ettiği, bir kişinin panzer altında kalarak yaşamını yitirdiği şeklinde gerçekdışı ve halkı kışkırtıcı haberler yaptığını savundular. Muhalefet kontenjanından gelen üyeler, bakanların, polis ve istihbaratın bu televizyon yayınlarından yararlandığını savunarak, “Maalesef Türk medyası sınıfta kaldı.

Verilmesi gereken haberler verilmeyince halk sosyal medya ve yabancı basına yöneldi. Bu televizyonların öne çıkması bu nedenledir. Dolayısıyla yayınların içeriğinde yanlışlar olsa da böyle bir dönemde bu cezayı verilmesi kabul edilemez” diye konuştular. Ancak tartışmaların ardından Halk TV, Ulusal TV, Cem TV ve Em Tv'ye 3 karşı 5 oyla ceza verilmesi kararı alındı. Para cezaları kanalların bir önceki ayda elde ettikleri reklam gelirlerinin yüzde 2'si oranında verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum