Derin Güçler İnşallah Amacına Ulaşamayacak

Derin Güçler İnşallah Amacına Ulaşamayacak
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta, Gezi Parkı’ndaki provokatörlere tepki gösterildi.

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 426. defa meydanlara indi. İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Yardımcısı Behlül Metin yaptığı açıklamada, “geçtiğimiz günlerde Taksim’i, terör örgütlerinin işgalinden kurtarılarak, halkın hizmetine açıldı, halk olarak teşekkür ediyoruz” dedi. “Şu anda çok sayıda terör örgütünün karargâhı bulunan, idrar kokusundan geçilemeyen Taksim Gezi Parkı’nın da bir an evvel işgalden kurtarılıp halkın hizmetine sunulması için yetkilileri göreve çağıyoruz” diyen Metin; “Gezi Parkı’nda karargâh kuran terör örgütlerine bakılarak, bunun çevreci bir hareket olmadığı kolayca anlaşılır. Halkımız tarafından da, bunun bir ağaç katliamına tepki hareketi olmadığı, kısa süre içinde anlaşıldı. Dış ve iç güçlerin bir oyunu olduğu ortaya çıkınca, halktan destekleri kesildi. Türk baharı deniyordu, Taksim’i kurtarılmış bölge ilan eden bitmiş marjinallerin, çok kısa sürecek, ‘tükenmişler baharı’ oldu” diye konuştu.

AKYAZI: MÜSLÜMAN HALKIMIZIN SAĞDUYULU DAVRANMASI HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 332. defa meydanlara indi. MAZLUMDER Akyazı Şube Başkanı Mahmut Alemdar yaptığı açıklamada, “Gezi Parkı’ndaki birkaç ağaç bahanesiyle kopartılan fırtına ne yazık ki bir kasırgaya dönüştürülmek istenmiş ve insanlarımız arasında kin ve nefret tohumları ekilmeye çalışılmıştır. Bu ülkenin mutlu azınlığı, hâlâ çoğunluğun hukukuna saygı duymayı öğrenememiş, tencere-tava gürültüleriyle saygısızca bir tutum sergilemiştir. Bütün bu tahriklere rağmen Müslüman halkımızın sağduyulu davranması her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

“DERİN GÜÇLER İNŞALLAH EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK”


“Bizler bu olayların arka planında kimlerin bulunduğunu ve asıl niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz” diyen Alemdar; “Yeni 12 Eylüllerin, yeni 28 Şubatların bir daha yaşanmasına tahammülümüz yoktur. Bir daha özgürlüğümüzün gasp edilmesine, ayrımcılık ve zorbalığa mahkum edilmemize kesinlikle izin vermeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. Yaklaşık 20 gündür ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan derin güçler inşallah emellerine ulaşamayacak, insanlarımız arasındaki barış ve kardeşlik ortamını bozamayacaklardır. Bununla birlikte yeni anayasa çalışmalarının biran önce tamamlanmasını ve tüm kesimlerin adalet ve özgürlük taleplerinin eşit biçimde garanti altına alınmasını istiyoruz. Taksim olaylarının ülke çağında yol açtığı zararın daha fazla büyümeden diyalog ile çözülebileceğine inanıyor, yetkilileri bu konuda biran önce çözüm geliştirmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum