CHP'li Belediyeden Büyük Ayıp!

CHP'li Belediyeden Büyük Ayıp!
Sarıyer Belediyesi'nin çöplüğündeki Türk bayrakları görenleri şaşkına çevirdi.

Etrafa yayılan bayrakları toparlamaya çalıştıklarını söyleyen vatandaşlar, "Bu yapılan büyükbir saygısızlıktır. Türk Bayrağı'na saygı göstermeyen bir zihniyetin bu vatana ve millete hiçbir faydası olamaz.

Tabi belediye başkanının haberinin olmadığını düşünüyoruz. Biran önce bu rezalete dur demeli ve o bayrakları çöpten almalıdır" diye konuştular.

Çektikleri fotoğrafları mail olarak gönderen vatandaşlar bunun anayasal suç olduğunu dahatırlatarak, savcıları göreve çağırdılar.

ekran-resmi-2013-06-17,-16.04.24.png

Anayasada geçen suç tanımı :
TCK.nun 145. maddesine göre: "Türk bayrağını veya Devletin diğer bir hakimiyet alametini tahkir kasdiyle bulunduğu yerden söküp kaldıran veya yırtan, bozan yahut diğer herhangi bir suretle tezlil eden kimse" ile "bayraktan başka herhangi bir şey üzerinde bulunan milli renkleri tahkir kasdiyle bulunduğu yerden söküp kaldıran veya yırtan, bozan yahut diğer herhangi bir suretle tezlil eden" kimse cezalandırılır.

Hülya Avşar'ın TV'deki programında Türk bayrağı motifli balonları tekmelemesiyle başlayan tartışmalar, ‘Bayrak Kanunu'na muhalefet' davasıyla yeni bir boyut kazanmış, Savcı, balonu tekmeleyen Avşar'ın yanı sıra üretici ve balonu satın alanlar için de 6 ay hapis istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum