Akil'den PKK İtirafı!

Akil'den PKK İtirafı!
Güneydoğu Akil İnsanlar Grubu Başkan Yardımcısı Kezban Hatemi, çözüm süreciyle birlikte bölgede oluşan boşluğu PKK'nın doldurduğunu ve yol kontrolünü onların yaptığını söyledi

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu Başkan Yardımcısı Kezban Hatemi, PKK'lıların sadece Cizre'de değil, Diyarbakır'da yol kontrolü yaptığını, bölgede oturan insanlara "nereden gelip nereye gidiyorsun" diyerek baskı yaptığını söyledi.

Akil İnsanlar Heyeti önceki gün 2 ay boyunca yaptıkları çalışmaları, görüşmeleri bir rapor halinde Başbakan Erdoğan'a sunmuşlardı. 63 kişilik heyetin üyelerinden birisi olan Kezban Hatemi dün NTV'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Çözüm Süreciyle birlikte asker ve polisin çekilmesiyle bölgede bir boşluk olduğunu dile getiren Hatemi, şimdi o boşluğun PKK'lılar tarafından doldurulduğunu söyledi.

Bölgede yaptıkları temaslarda halkın önceden asker, polis yol kontrolü yapıyordu, şimdi de PKK'lıların yollarını kestiklerini, evletine gidemediklerini söylediklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum