Erdoğan’ı Ermeni Arkadaşı Anlattı

Erdoğan’ı Ermeni Arkadaşı Anlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversiteden sınıf arkadaşı olan Malatyalı Ermeniler Derneği (HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Erdoğan'ın o dönem Fenerbahçe'ye transfer olmamasına kendilerinin de çok üzüldüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın futbol oynadığı dönemlerde Fenerbahçe'den transfer teklifi aldığı çok konuşulmuştu. o günlerinden tanıklarından olan ve Erdoğan'ın üniversiteden sınıf arkadaşı Malatyalı Ermeniler Derneği Başkanı Hosrof Köletavitoğlu "Biz Tayyip Bey'in transfer olmasını beklerken, Fenerbahçe Oğuz'u aldı" dedi.
        
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversiteden sınıf arkadaşı olan Malatyalı Ermeniler Derneği (HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Erdoğan'ın o dönem Fenerbahçe'ye transfer olmamasına kendilerinin de çok üzüldüğünü söyledi.

Kiltepe Ermeni Mezarlığı'ndaki son dua yeri ve gasilhanenin yeniden inşa edilmesi nedeniyle Malatya'ya gelen Köletavitoğlu, konuk olduğu TV Malatya'da Başbakan Erdoğan ile ilgili hatıralarını da paylaştı.

Üniversite yıllarında çok iyi futbol oynayan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Oğuz isimli bir arkadaşları daha olduğunu kaydeden Köletavitoğlu, 'Tayyip Erdoğan ve Oğuz'un Fenerbahçe'ye gideceklerini duymuştuk. Sonra Fenerbahçe Oğuz'u transfer etti. Biz Tayyip Bey'in transfer olmasını beklerken, Oğuz'u aldılar. Tayyip Bey'in buna çok üzüldüğünü biliyoruz. Çünkü hem okuyor hem çalışıyordu hem de futbol oynuyordu. Transfer olmamasına biz de çok üzüldük' dedi.

Malatya Belediyesi'nin yol genişletme çalışması sırasında yanlışlıkla yıkıp, sonradan yeniden yaptırdığı mezarlıktaki bekçi evi, son dua yeri ve gasilhane hakkında bilgi veren Köletavitoğlu, 'Dernek üyelerimizin bağışlarıyla Malatya Kiltepe Mahallesi'ndeki mezarlık içine yaptırdığımız bekçi evi, son dua yeri ve gasilhane bitime yakın bir zamanda yıkılınca ne yapacağımızı şaşırdık. Olay medyaya yansıyınca gazeteci Oral Çalışlar, AB Bakanı Egemen Bağış'ı arayarak, yıkımı anlatmış. Bakan Bağış da, durumu Başbakan'a iletmiş. Başbakan da, yıkılan yerin yeniden yapılarak teslim edilmesini istemiş. Bugün bu tabloyu Sayın Başbakanımız'ın duyarlılığına borçluyuz. Sayın Başbakan aynı zamanda benim sınıf arkadaşım. Ticari İlimler Akademisi'nde birlikte okuduk. Çok güzel top oynardı, hem de İETT'de çalışırdı. Kendisine Ermeniler adına teşekkür ediyorum. Yol kazasını atlatıp mutlu bir gün, tarihi bir gün yaşıyoruz' diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum