“O Başkan” Baykal’ın akrabası çıktı

“O Başkan” Baykal’ın akrabası çıktı
Ergenekon’un ardından Aydın Doğan’ın avukatlığına soyunarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı “usulsüzlükle” suçlayan CHP lideri Baykal’ın, Antalya’daki arsalarının değerini hızla artıran imar uygulamasını yapan Murat

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait Antalya Muratpaşa'daki arsa spekülasyonu iddiasında önemli bir bilgiye ulaşıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Antalya'daki arsalarına halk arasında “imar torpili” olarak bilinen “18 uygulaması” yaparak, sözkonusu arsaya trilyonluk rant kazandıran Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'le Baykal'ın akraba olduğu ortaya çıktı. Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen'in, Baykal'ın halaoğlu CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar'la bacanak olduğu belirlendi. CHP, “arsa spekülasyonu” iddiaları ortaya çıktığında, “Belediye Başkanı o dönemde DSP'liydi” savunmasını yapmıştı. CHP lideri Baykal'ın Zeytinköy'deki arsalarının değeri, Evcilmen'in, imar planlarında yaptığı “18 uygulaması” olarak bilinen değişikliklerle 15 kat arttı. 

MAL BEYANININDA ORTAYA ÇIKTI
CHP lideri Baykal, 2006 yılında Başbakan Erdoğan’la girdiği sert tartışma sonunda malvarlığını açıkladı. Ancak, tartışmalar mal beyanında yer alan ve Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi sınırlarındaki Zeytinköy mahallindeki 'tarla'ya odaklandı. Toplamı 65 bin 410 metrekare olan arazide Baykal'ın hissesi, 32'de 12, yani 24.528 metrekare. Baykal'ın 1987 yılında 65 milyon lira vererek aldığı tarla, 1994 yılında kurulan Muratpaşa Belediyesi sınırları içine girdi.  

BAYKAL KÖŞEYE 
16 Nisan 2001'de ise, Baykal'ın da hissedarı olduğu imarlı arsalara, halk arasında “imar torpili” olarak bilinen “18 uygulaması” işlemi yapıldı. 18 uygulamasında, neresinin kime ait olduğu belli olmayan hisseli arazilerde, herkesin payına neresinin düştüğünü Belediye belirliyor. Bu paylaşımı yapmada tek yetkili olan Muratpaşa Belediyesi’nin “18 uygulaması” ile caddeye cepheli, hatta köşebaşı parseller Baykal'a düştü. Buranın bugünkü değerinin 5 trilyon olduğu kaydediliyor. CHP Genel Başkanı'nın 18. madde sayesinde 'bulvar cepheli arsa' haline gelen tarlasının, ABD'nin ticaret merkezi Manhattan ya da İngiltere'nin başkenti Londra'da olsa bu kadar değer kazanamayacağı kaydediliyor.

Kenan Ersözlü- Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.