Alemci TKP'den meyhanede kutlama (MİZAH)

Alemci TKP'den meyhanede kutlama (MİZAH)
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10 Eylül 1920'de kuruluşunun 88. yıldönümünü bugün yurdun dört bir yanında gerçekleştireceği "devrimci" içki alemleriyle kutlayacak.

Üyeler Agop'un Yeri, Agora Meyhanesi, Kokoreççi Kazım, Zıkkım Bar, Ayyaş'ın yeri gibi "emekçi" meyhanelerde demlenirlerken, Genel Başkan Aydemir Akşamcı, Genel Başkan Yardımcıları Bekri Mustafa, Tonguç Ayyaş ve diğer yöneticiler de, içki servisi yapılmayan Kadıköy Moda İskele Beltur Tesisleri önünde 88 adet protesto şampanyası patlatacaklar. Akşamcı, fazla masraf olmasın diye bu şampanyaları 88. kuruluş yıldönümlerini kutlamak amacıyla da patlatacaklarını ve AKP'lileri çatlatacaklarını söyledi.

Sızma zeytinyağla bile sızıyorlar
Son günlerde Moda'da içkili eylemlerle öne çıkan TKP'nin bu şekilde akşamcıların dikkatini ve ilgisini çekerek oylarını almayı ve sonuncu parti olmaktan kurtulmayı hedeflediği sızan bilgiler arasında… Ayrıca partinin 2007 genel seçimlerinde 80 bin olan oy sayısını 100 bine çıkarmayı, binde 23 olan oy oranını da binde 25'e yükseltmeyi hedeflediği içki masasında sızan bir komünistin ağzından sızdırıldı. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz eski MİT ajanı Mahir Kaynak "Eskiden komünistlerin arasına benim gibi ajanlar sızardı. Artık bunların arasına sızmaya gerek yok. Zira sık sık içtip sarhoş olduklarından masada sızıp kendileri bülbül gibi ötüyorlar. Sızma zeytinyağı bile içseler hemen sızıyorlar." değerlendirmesini yaptı. Görüşlerini açıklayan bazı vatandaşlar da "halkın büyük çoğunluğunun oruç tuttukları mübarek Ramazan ayında halkın değerlerine saygısızlık ederek güpegündüz içki içen TKP'liler oy oranlarını nah arttırırlar. Sizi gidi alemci-ayyaş komünistler, millet sizden ne bekler" yorumunda bulundular.

Bu arada TKP'nin Ankara Ziya Gökalp Bulvarı'ndaki genel merkezinin önüne sık sık bira firmalarının kamyonlarıyla gelerek içki taşıdıkları, partide çalışan çaycı ve hizmetlilerin de içkiler bittiği zaman tam karşıdaki SSK İş Hanında bulunan birahanelerden bira taşımaktan helak oldukları ancak "devrimci ahlaka sığmayacağı" gerekçesiyle bu durumu kimselere söyleyemedikleri anlaşıldı.

"Biz başka alem (oturak alemi) isteriz"
Öte yandan TKP'nin sıkça kullandığı "yıkalım bu köhne düzeni, biz başka alem isteriz" sloganında kasdedilen "alem"in de 'eşit ve hakça bir düzen' değil, "oturak alemleri" olduğu anlaşıldı. Alemciliğe iyice alışan yöneticilerin de ilk kurultayda partinin adını "Tiryaki Komünistler Partisi",  amblemini de kızıl bayrak üzerine rakı şişesi şeklinde değiştirmeyi düşündükleri de öğrenildi.

SON DAKİKA NOTU: Şimdi aldığımız bir habere göre 88. yıldönümü kutlamalarına dün geceden başlayan genel başkanla yakın dava, masa ve alem arkadaşları partide sızdıklarından henüz uyanamamışlar. Dolayısıyla Moda İskele önünde saat 11.00'de yapılacak şampanyalı eylem akşam 18.00'e alınmış.

Rıfat Yörük/habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.