İmam Hatipleri bu hâle getirdiler

İmam Hatipleri bu hâle getirdiler
İlahiyatların ve imam hatip liselerinin can çekiştirildiği Türkiye'de imam hatiplerin durumunu özetleyen bir örnek bulunuyor. Ardahan İHL'de Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerine girecek öğretmen yok.

Yeni eğitim öğretim dönemi Ardahan'da öğretmen sıkıntısıyla başladı. İlde 350 öğretmen eksiği bulunurken, İmam Hatip Lisesi'nde meslek derslerine girecek öğretmen dahi bulunmuyor. 140 öğrencisi bulunan İmam Hatip Lisesi'nde sadece 3 öğretmen görev yaparken, temel dersler arasında yer alan Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerine girecek öğretmen yok.

Ardahan'da yaşanan öğretmen sıkıntısı, 'Bu kadarı da olmaz' dedirtti. 140 öğrencisi bulunan İmam Hatip Lisesi'nde sadece 3 öğretmen görev yapıyor. Okulda temel dersler arasındaki Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerine girecek öğretmen bulunmazken, 2'si diğer branş dersleri olmak üzere 1 de din kültürü dersi öğretmeni görev yapıyor. Eğitim öğretime sorunlu başlayan lisede öğretmen olmayınca öğrenciler de ders saatini çarşılarda geçiriyor. 

İsmini açıklamak istemeyen bir imam hatipli öğrenci, okullarında meslek dersi öğretmeni bulunmamasını hayretle karşılıyor. "Kur'an-ı Kerim, Arapça öğretmeni olmadan İmam Hatip Lisesi olur mu?" diye soran öğrenci, yetkililerin bu duruma el atmasını istedi. 

Ardahan'ın yaşanan bu tür sıkıntılar nedeniyle her yıl ÖSS'de son sıralarda yer aldığını belirten yetkililer de, "Öğretmen yok ama bunun yanında atanan öğretmenlerin hepsi de tecrübesiz ve stajyer. Bu nedenle Ardahan ÖSS'de başarısız oluyor." açıklamasında bulundu. 

Ardahan'da yaşanan öğretmen sıkıntısını valilik aracıyla bakanlığa bildireceklerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ise, atama yapılmazsa öğretmen açığını geçici görevlendirmelerle kapatacaklarını söyledi. 


300 ÖĞRETMEN GİTTİ, 100 ÖĞRETMEN GELDİ


Bu yıl askerlik, evlilik ve eş durumundan dolayı yaklaşık 300 öğretmen tayinle başka illeri gitti. Ardahan'a yalnızca 100 öğretmen atandı. Oluşan bu açıkla birlikte ilde şu an 330'un üzerinde öğretmen açığı olduğu bildirildi. Ardahan'da yaşanan bu atamaların nedeninin ise gelen öğretmenlerin ilde ağır şartlar olduğu gerekçesiyle görev yapmak istememesi ve buna bağlı olarak askerlik, eş durumu, evlilik nedenlerini göstererek ayrılması gösteriliyor.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, Ardahan'dan giden yaklaşık 300'ün üzerinde öğretmenin çoğunun eş durumu, askerlik ve evlilik nedeniyle tayin olduğuna vurgu yaptı. 23 bin öğrencisi bulunan ilde 496'sı sınıf, 594'ü de branş öğretmeni bulunduğunun altını çizen Yıldırım, ÖSS'de ilin son sıralarda bulunmasını ise başarısızlık olarak değerlendirmedi. Ardahan'ın ÖSS'de yerleştirmede 63. sırada olduğunu anlatan Yıldırım, bunu sınava giren çoğu adayın öğrenci olmamasına bağladı. Mezun olan 97 öğrencinin hepsinin barajı aşarak çeşitli üniversitelere yerleştiğini dile getiren Yıldırım, "Sınava giren 2 bin 94 öğrenciden yaklaşık 2 bini öğrenci değildi. Hal böyle iken Ardahan'ın ÖSS'de başarısız olduğu söylenemez." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.