Olayın Tanığı Net Konuştu!

Olayın Tanığı Net Konuştu!
Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ni işgal ederek içinde bira ve sigara içtiği ancak belli çevrelerce inkar edildiği olayın tanığı Batı Trakyalı gazeteci Süleyman Sefer net konuştu.

31 Mayıs’ta başlayıp yaklaşık bir ay süren Gezi Parkı eylemlerinde, en çok konuşulan konulardan biri olan İstanbul’daki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ndeki bira ve sigara içme olayının tanıkları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Görüntülerle de kanıtlanan ancak belli çevrelerce inkar edilen olayın tanığı Batı Trakyalı gazeteci Süleyman Sefer, gördüklerini Akit’e anlattı.

Camiye girenlerin içinde Rumca, Ermenice ve Almanca konuşanların olduğunu belirten Sefer, “Her yerde bira kutuları ve içinde viski, şarap ve votka olan su şişeleri vardı. Camiye ayakkabıları ile giren eylemciler sigara izmaritleri ile halıları yaktı” dedi.

“CAMİDE KAN DÖKMEK İSTEDİLER”
Camiye giren kişilerin çok değişik tiplerde olduğunun altını çizen Sefer, “Bu kişiler özellikle cami işgal edilsin diye hazırlanmış bir timdi sanki. Camiye yapılan bu saldırının amacı Müslüman gençleri sokaklara indirmekti. Müslüman gençleri camiye çekerek kan dökmek istediler. Ancak duyarlı gençlerimiz bunu yutmadı” şeklinde konuştu. Gazeteci Sefer, müezzin, imam ve onların ailelerinin, yaşanan olayları anlatmasın diye tehdit edildiğini de sözlerine ekledi.

“RUMCA, ERMENİCE VE ALMANCA KONUŞUYORLARDI”
Uzun yıllar Almanya’da kalan, şu an ise yaşamını İstanbul’da sürdüren Batı Trakyalı gazeteci Süleyman Sefer, Gezi Parkı olaylarını takip ettiği sırada Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde yaşanan olaylara da şahit olduğunu söyledi. Hem Taksim Gezi Parkı’nda hem de camiye girenler içinde yabancıların olduğunu söyleyen Sefer, “Camide Türke ve Müslümana benzemeyen eylemciler vardı. Bunlar Rumca, Ermenice ve Almanca konuşuyorlardı” dedi.

“SU ŞİŞELERİNE ŞARAP KOYDULAR”
Profesörlerin, bilim adamlarının, köşe yazarlarının ve birçok medya kuruluşunun, “Bira içilmedi” iddialarına karşı çok üzüldüğünü vurgulayan Sefer, “Ben her şeye şahit oldum. Ayakkabıları ile halılara bastılar. Her yer bira şişeleri ile doluydu. Kamera kayıtlarında görünmesin diye su şişelerinin içine votka, şarap ve viski koydular. Bunu koklayarak fark ettim. Sigara içip izmaritleri ile halıları yaktılar. Öyle şeyler yaptılar ki, ‘Bunları Müslüman yapar mı’ dersiniz. Hepsini gördüm” diye konuştu.

Muhammet ERDOĞAN/YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum