Ramazan Coşkusu

Ramazan Coşkusu
Müslümanlar 11 ayın sultanı Ramazan’a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yatsı namazından sonra teravih namazı kılındı, gece sahura kalkıldı. Müminler camileri doldurdu.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı bugün başladı. Müslümanlar; Yatsı namazının ardından ilk Teravih namazını kıldı. Babalar çocuklarıyla camilere geldi. Genç, yaşlı, çoluk çocuk birlikte saf tuttular. Namaz aralarında tekrarlanan “La ilahe illallah” ve salavatlar arşa yükseldi. Ramazan ayının sembolü olan davulcular, vatandaşları sahura kaldırdı ve dün gece ilk sahura kalkıldı.

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen terviha kelimesinin çoğulu olan teravih, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz olarak tanımlanıyor. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletli… Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehap.

Teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir. Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur. Hz. Peygamber (s.a.s.), kadınların mescide gelebileceklerini, ancak evdeki ibadetlerinin daha üstün olduğunu çeşitli vesilelerle dile getirmiş ve şöyle buyurmuştur: “Kadınların mescidlere gitmesine engel olmayın. Fakat evleri onlar için daha hayırlıdır.”

YENİAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum