EGO’dan “Otobüs Nerede?” Uygulaması

EGO’dan “Otobüs Nerede?” Uygulaması
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilk olarak başlatılan “EGO Cepte” uygulamasıyla ulaşımda zaman kaybına son veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilk olarak başlatılan “EGO Cepte” uygulamasıyla ulaşımda zaman kaybına son veriyor. Uygulamayla evden, işten internete girerek, cep telefonları veya tablet bilgisayarları kullanarak ya da Mavi Masa’yı arayarak otobüslerin güzergah, durak bilgileri, kaç dakika sonra otobüsün durağa yanaşacağı, herhangi bir adrese toplu taşıma olanakları ile nasıl ulaşılacağı kısa sürede, rahatlıkla öğrenilebiliyor.

EGO Genel Müdürlüğü teknolojik yenilikleri yakından takip ederek, nüfusu 5 milyona yaklaşan Ankara’da, büyükşehirde yaşamanın stresini azaltıyor. Başkentlilerin toplu taşımada yaşadığı en büyük sıkıntıya son veren EGO yetkilileri, yaklaşık bir yıldır uygulamada olan ve kullanıcı sayısı her geçen gün katlanarak artan “EGO Cepte” uygulaması ile yine bir ilke imza atıyor. Başkentliler, kullanacakları otobüsün saat kaçta nerede olduğunu, kendilerine en yakın durağa kaçta geleceğini kısa bir sürede öğrenerek, artık “durakta” beklemiyor, zaman kaybetmiyor.

EGO’nun tüm otobüslerinde bulunan “araç takip sistemi” kullanılarak hazırlanan “EGO Cep’te” uygulamaları akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara indirilebiliyor. Yeni “mobil uygulama” ile evden, işten ya da telefondan internete girilerek de rahatlıkla ulaşılabilen “EGO Cepte”, ALO 153 Mavi Masa kapsamında da hizmet veriyor. Vatandaşlar, bulundukları yerden ALO 153’ü arayarak, durak numarasını söyleyerek hatlarla ilgili bilgi alabiliyor.

GÜNDE 1000-1500 KİŞİ KATILIYOR

Mobil Web, Android, Apple ve Windows 8 Phone uygulamaları olan “EGO Cep’te” yaklaşık 290 bin kişi tarafından kullanılıyor. Her geçen gün artan bu sayıya günde ortalama 1000-1500 kişi ekleniyor.

Vatandaşlardan gelen istek, şikayet ve önerilerle sürekli güncellenen uygulama ile ilgili gelişmeler facebook ve twitter’dan da takip edilebiliyor. EGO’nun resmi internet sitesi “www.ego.gov.tr”de uygulama ilgili tüm ayrıntılar anlatılırken, 3 adet video ile de tanıtımı yapılıyor.

 HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü kaynakları kullanılarak Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “EGO Cep’te” uygulamalarında birçok farklı modül bulunuyor. Her ayrıntının düşünüldüğü uygulamada “Favorilerim” bölümünde kullanıcılar sürekli kullanıldıkları hat ve durak numaralarını kaydederek, her seferinde arama zahmetinden kurtuluyor.

Uygulamanın ana omurgasını oluşturan “Otobüs Nerede?” bölümünde 5 haneli durak nu-marası girilerek yaklaşmakta olan otobüslerin listesi, varış süresi, hızı, plakası ve konumu ile ilgili bilgiler görülebiliyor.

“Hat Ara” bölümünde otobüsün güzergah ve durak bilgilerine ulaşılabiliyor. “Adres Ara” bölümünde ise aranılan adres ve en yakın duraklar listelenerek kullanıcıya rahatlık sunuluyor. 

Ulaşımda en büyük problem olan “Nasıl Giderim?” sorusuna da mevcut bütün alternatif güzergâhlar sıralanarak, bu uygulamayla cevap veriliyor. “Neredeyim?”, kullanıcının nerede olduğunu bulabileceği ve yakınındaki durakları öğrenebileceği bölüm olurken, “Önemli Yerler” ise özellikle Ankara dışından gelenler için kolaylık sağlıyor. Hastanelerden kamu kurumlarına, büyükelçiliklerden kültürel tesislere, parklardan alışveriş merkezlerine kadar pek çok kuruluş, turistik mekan ve parka ulaşımı bu bölümde     sıralanıyor ve ulaşım olanakları kısa sürede keşfedilebiliyor.

Başkentlilerin “Hat, güzergah ve yol durumları” ile alakalı duyuruları da takip edebildiği uygulamada “Otobüs, durak, hat, güzergah, ulaşım, mobil uygulamalar ile ilgili konularla alakalı görüş, öneri, istek, şikayetleri de “Sorun Bildir” bölümünden aktarılabiliyor. Bildirimler anlık olarak ilgili birimler tarafından ele alınarak gerekli cevaplar en kısa zamanda kullanıcıya ulaştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.