İ. Eliaçık Dini Çıkarlarına Böyle Alet Ediyor

İ. Eliaçık Dini Çıkarlarına Böyle Alet Ediyor
Türkiye’deki İslami oluşumlara karşı çıkan ve dindar kesime kin besleyen Antikapitalist Müslümanlar adlı grubun lideri İhsan Eliaçık, dini böyle çıkarlarına alet ediyor.

İhsan Eliaçık ismini duymayan yok.

Şimdilerde Gezi eylemcilerine verdiği destekle gündemde Eliaçık.

Hükümeti devirme hareketine dönüşen Gezi Parkı eylemlerinde, Türkiye’deki İslami oluşumlara karşı çıkan ve dindar kesime kin besleyen Antikapitalist Müslümanlar adlı ‘derin oluşumun’ lideri olarak ön saflarda yer alan İhsan Eliaçık adlı sözde imamın sosyal medyadaki bu görüntüsü paylaşım rekoru kırıyor.

Daha önce “Bankalar kapatılmalıdır” diyen Eliaçık, Gezi eylemlerine destek sağladığı iddiasıyla gündeme gelen CHP’nin bankası İş Bankası’nın ATM’sinden para çekerken görülüyor.

iekekek.jpg

ihsan Eliaçık daha önce de “Namaz ibadet değil, ritüeldir” demişti.

Ancak PKK’nın ‘Alternatif Cuma namazı” eylemlerini örnek alan Eliaçık, Gezi Parkı’nda Cuma namazı kıldırarak oportünist bir yaklaşım sergilemişti.

Yine Uzunca bir dönem Miraç Kandili’ni “paganist ve şaman kültürüyle” açıklayan İhsan Eliaçık, Taksim protestocularını meydanda Miraç Kandili’ni ‘idrak’ etmeye çağırmıştı.

Eliaçık ve ekibi oruç tutmayı ve Ramazan’a has bir ibadet olan teravih namazını da “eylem aracı” olarak nitelendiriyor.

Halk TV’yle birlikte Ramazan’da yeni provokasyonlar peşinde koşan Eliaçık liderliğindeki Antikapitalist Müslümanlar adlı grup, çapulcuları ‘oruçsuz’ iftar açmaya çağırıyor.

İLK DEĞİL

Bu Eliaçık'ın ilk vukuatı değil. 11 Haziran'da Taksim Meydanı'na yapılan polis operasyonu kınayan İhsan Eliaçık, twitter hesabında, "Revirdeki hastalara biber gazı atıldı. Bir kişi gaz bombasıyla böyle vuruldu" diyerek 1 Haziran'daki fotoğrafı paylaşmıştı.

Takipçilerinin "Provokatörsün. Bu fotoğraf eski" diye kendisine tepki göstermesi üzerine twitini silen Eliaçık ardından yeni bir skandala imza atmıştı.

İhsan Eliaçık, türbanlı eylemciler için vakti zamanında tepki koyduğunu belirttikten sonra, 30 Eylül 2010 tarihinde TAYAD mensubu göstericilere yapılan müdahale fotoğrafını Gezi Parkı'nda yapılan bir müdahale fotoğrafı gibi yayınlayarak "15 yıl sonra bunlar için de yürüyorum" diye yazmıştı.

Ancak bu fotoğrafın da aslının ortaya çıkmasına ve takipçileri kendisini uyarmasına rağmen o fotoğrafı sayfasından çıkarmamıştı.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum