Cogito Sözlük 2 Yaşında

Cogito Sözlük 2 Yaşında
2011 yılında kurulan ve interaktif sözlükler camiasına hızlı bir giriş yapan, muhafazakar düşünce ve mizah platformu Cogito Sözlük 2 yaşında!

Fransız filozof Réne Descartes'in 'Cogito, ergo sum!' yani 'Düşünüyorum, o halde varım!' manasındaki sözünden ilhamla isimlendirilen Cogito Sözlük edep, ahlak ve saygı çerçevesinde beyan edilen her türlü fikre ve fikir sahiplerine ev sahipliği yapıyor. 

'İnsani fikre, samimi zikre 7/24 açık sözlük!', 'Gel, ne düşünürsen düşün, gel!', 'Kişilerin değil fikirlerin çarpıştığı sözlük!' gibi sloganlarla adını duyuran Cogito Sözlük; din, ırk, mezhep, cemiyet, ideoloji, parti, cinsiyet ayrımı yapmayan, provokasyona, sistemleşmiş dinlere, kutsal değerlere hakaret ve küfre prim vermeyen, 'aranan, beklenen, özlenen' sözlük profili çizen, esaslı bir düşünce platformu. 

Cogito Sözlük'ü diğerlerinden ayıran özelliklerinden bazıları; izahi yeterliliğin yanında mizahi yaklaşımın üst düzeyde olması, gündemdeki gelişmelerin suyunu çıkarmadan değerlendirilmesi, şahısların ilkel çatışmasından değil fikirlerin özgürce tartışılmasından beslenmesi ve magazinsel jurnaller yerine edebiyat, felsefe, sinema, müzik, siyaset gibi alanlarda paylaşımlar yapılması. 

cogi.jpgCogito Sözlük genel kültüre ve kişisel donanıma katkı sağlayacak bilgilerin yanı sıra orijinal mizah anlayışıyla da dikkat çekiyor. Mizahın bağdaştırıcı unsur olma özelliğini öne çıkaran sözlükte, binlerce sosyal tespit espritüel biçimde sunuluyor.

Cogito Sözlük özel yahut tüzel herhangi bir kuruluşa, ideolojiye, cemaate, cemiyete, kuruma, vakfa, partiye, derneğe bağlı olmadığı gibi maddi manada ne reklam ne de propaganda amaçlı desteklenmeyen bağımsız bir oluşum olarak görülüyor.

Cogito Sözlük diyor ki; “Tüm fikirler insani sınırlar dahilinde zikredilmeye değerdir, zikredilmesi de gerekir. Fikirleri dile getirmek ve şahıslarla sosyalleşmek fıtratımızdan kaynaklı doğal bir temayüldür. Bu insani temayülü en uygun çizgide katılımcı beyin fırtınaları ile değerlendirmek Cogito Sözlük'ün temel dinamiğini oluşturmaktadır. Özellikle milli ve manevi değerlere, kişisel inanç ve görüşlere saygıyı prensip edinen sözlüğün diğer sözlüklerden en net farkı küfür ve hakarete asla taviz vermemesidir.”

Cogito Sözlük; kısa zamanda yerini sağlamlaştırarak kamusal meselelere duyarlı, aktif bir gençlik kürsüsü, dolayısıyla tavrı ve duruşu net bir sivil toplum örgütü haline gelmeyi amaçlıyor.

İnteraktif sözlükler sıralamasında Ekşi Sözlük, Uludağ Sözlük, İtü Sözlük gibi ahlaki kaygılardan uzak platformların hemen ardından 4. sırada bulunan Cogito Sözlük; desteğinizle hak ettiği noktaya gelebilir ve gücüne güç katabilir.

Site Linki: www.cogito-sozluk.com

Twitter Linkleri: twitter.com/dervichemoderne - twitter.com/cogitosozluk

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum