Kamil Koç Yahudi’ye Satıldı

Kamil Koç Yahudi’ye Satıldı
Türkiye’nin ilk otobüs firması, Kamil Koç’un yüzde 100’ü 65 milyon dolara “Actera Group” adlı şirkete satıldı. Actera’nın kurucusu ve tepe yöneticisi İsak Antika adında bir Yahudi.

Türkiye’nin ilk otobüs firması, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin aile şirketi Kamil Koç, Yahudi’ye satıldı.

Kamil Koç’un yüzde 100’ü 65 milyon dolara “Actera Group” adlı şirkete satıldı. Actera’nın kurucusu ve tepe yöneticisi İsak Antika adında bir Yahudi. İsak Antika, Antika Partners’ın da kurucusu. Antika, daha önce de JPMorgan’da Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yatırım Bankacılığı Grup Başkanlığı’nı yürüttü ve JPMorgan’ın Global Yürütme Kurulu’nda yer aldı. Kurumdaki 18 yıllık deneyimi süresince Türkiye, BDT, Balkanlar ve İsrail Bölge Başkanlığı, Türkiye ve Orta Asya Bölüm Başkanlığı ve Türkiye Ülke Başkanlığı görevlerini yürüttü.

KÂMİL KOÇ KİMDİR?
Firmanın kurucusu Kamil Koç Özyaşam’dır. 1901 yılında Bilecik ilçesi Pazarcık’ta dünyaya gelen Kamil Koç Özyaşam, 1 yıllık mahsul parasıyla aldığı Fiat şasenin üstünü ahşap ve tente kaplatarak yolcu taşımaya başladı. Doğruluktan yanaydı, haramdan çok korkardı. Ona göre aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamazdı.

Bu duruşla yaptı işini ve büyüdükçe büyüdü Kamil Koç. Bugün firma Türkiye’nin en büyük 500 şirketinden biri. 87 yıldır kontak kapatmayan firma, bugün 4 bini aşkın çalışanı ve 570 araçlık filosuyla hizmetini sürdürmekte. Günde ortalama 700 ana kalkış yapmakta ve yine günde ortalama 35 bin yolcuya hizmet vermekte. Yılda yaklaşık 250 bin sefer yapmakta, 12.5 milyonun üzerinde yolcu taşımakta.

NERDEN NEREYE
Firmanın son dönem sahiplerinden Sena Kaleli, geçtiğimiz seçimler öncesinde CHP’ye katılarak, siyasete atıldı. Kaleli şimdi CHP Bursa Milletvekili. Kamil Koç son dönemde kurucusu Özyaşam’ın duruşunun aksine milletin inanç ve değerlerine karşı prensipleri ile gündemden düşmüyordu.

Kamil Koç firması geçtiğimiz aylarda, namaz yasağıyla gündeme gelmişti. Namaz kılmak için durma talebinde bulunan bir yolcu dinlenme tesislerinde bırakılmış, konunun basında yer alması üzerine Kamil Koç yetkililerinden “namaz molası için durmadıkları, bu prensiplerini bozamayacakları” şeklinde açıklama gelmişti.

FURKAN ALTINOK/ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum