Fethullah Gülen'in Evinde Protesto Başladı

Fethullah Gülen'in Evinde Protesto Başladı
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Türk vatandaşları Fethullah Gülen'in evindeki protestoya başladı.

Sosyal medyada haftalar önceden duyrulan Fethullah Gülen'in ABD'de ikamet ettiği evinin önünde protesto gösterisi başladı. Ancak polis Gülen'in evinin önünde toplanmaya dahi izin vermedi.

TKP’li Armağan Yılmaz’ın günlerdir örgütlediği gösteriye polis izin vermiyor. Polis, Gülen'in evinin önünde gösteri yapacak bir alan olmadığı ve karayolununda kapatılamayacağını gerekçe gösterdi.

POLİS İZİN VERMİYOR

Herkulhaber'in haberine göre göstericiler için önceden araçlarını park etmeleri için ayrılan yakındaki bir kilisenin otoparkı da göstericilerin araçlarını parketmelerine izin vermedi.

Göstericiler 5 mil uzaklıktaki bir çifliğe araçlarını park etmek zorunda kaldılar. Ayrıca Hocaefendi’nin yaşadığı Saylarsborg’da hiç bir aile hiç bir ev göstericilerin araçlarını park etmelerine müsade etmeyince yerel saatle bir de başlayacak gösteri başlayamadı.

Göstericilerin polisle görüşmeleri sürüyor.

Göstericiler Türkiye’deki gibi taşkınlık yapıp
polisin izin vermediği alanlarda gösteri yapamıyor. Otoyolları kapatamıyor, araçlarını rastgele park edemiyor. Ayrıca trepassing yasağı olduğu için etraftaki konutların, yapıların bahçelerinden geçiş yapamıyor, oralara giremiyor

Orada göstericilerden birisi ingilizce olarak kendisine Türkiye’de karakolda işkence yapıldığını, cinsel organlarına elektrik verildiğini anlatıyor. Gösterici şunları söylüyor:
Türkiye’de insanlar faşizme karşı direniyor. Bu resmini gördüğünüz kişiler (Resimde Gezi gösterilerinde ölen kişilerin fotoğrafları var) Fethullah Gülen’in polisleri tarafından haince katledildiler. Bunlar hayatlarının baharındaydı.Toplanmamızın nedeni, hem ülkemizde hem de ABD’de demokratik haklarımıız kulanmak istiyoruz ve demokrasi istiyoruz. Amerikan demokrasisinin bize tanıdığı demokratik hak Gülen’in adamları tarafından engelleniyor. Gülen’in gizli bir ajandası olduğunu, bir demokrasi düşmanı olduğunu anlatmaya geldik buraya. Elimizde 570 sayfadan oluşan bir dosya var. Biraz sonra dosya burada olacak. Bu dosya da Gülen’in ABD’deki örgütlenmesini anlatıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum