İki kule için iki ülke yaktı

İki kule için iki ülke yaktı
Her şey 7 yıl önce, 11 Eylül 2001 sabahı New York’ta Dünya Ticaret Merkezi'ne ait ikiz kulelere birer uçağın çarptığı o görsel saldırı ile başladı.

Tarihe kısaca 11 Eylül ya da 9/11 olarak geçen bu karanlık olayın tetiklediği siyasi, askeri ve ekonomik olaylar zinciri ise, emperyalist güçler tarafından Ortadoğu’ya kan, gözyaşı ve işgal getirdi. 

TERÖRLE MÜCADELE DENİLDİ PETROLE ÖNCELİK VERİLDİ
4 yolcu uçağından ikisi New York’taki ikiz kulelere, diğeri Pentagon’a çarpmış, diğeri ise yolcularıyla birlikte düşmüştü. Olaylarda 19 hava korsanı ile 2.974 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılardan Usame Bin Laden’in lideri olduğu El Kaide örgütü sorumlu tutulmuştu. Bu saldırının ardından ise yeni güvenlik stratejileri belirledi. Güvenlik stratejilerini ABD, terör derken, petrolün başını çektiği enerji kaynaklarının yoğun olduğu bölgelere göre düzenledi.

KATİL ABD, AFGANİSTAN VE IRAK’A SAVAŞ AÇTI
Bu strateji çerçevesinde ABD, ilk olarak Afganistan’a askeri müdahalede bulundu. 19 Mart 2003’te ise nükleer silah bahanesiyle Irak’a savaş açtı. İki ülkeyi de işgal eden Amerika, paralı askerleriyle bu ülkelerde soykırıma girişti. Her iki ülkeyi kan gölüne çeviren ABD askerleri ve işbirlikçileri, binlerce masumu da katletti. 11 Eylül’ün 7. yıldönümünde, ABD’nin terörle mücadele bahanesi ile başlattığı savaşta bugüne kadar yaklaşık 2.5 milyon kişi hayatını kaybetti. Savaşın yaklaşık maliyeti ise dünyadaki tüm yoksulları kurtarabilecek bir rakam. Irak ve Afganistan işgali için şimdiye dek ABD 500 milyar dolar bütçe ayırdı. ABD’nin kanlı planı 5 milyon kişinin ise mülteci konumuna düşmesine neden oldu. 

SON GELİŞME, ABD AFGANİSTAN’A ASKER YIĞIYOR
ABD Başkanı katil Bush, önceki gün yaptığı açıklama da, gelecek aylarda Afganistan’daki ABD varlığının yaklaşık 5 bin asker ile takviye edileceğini söyledi. Bu askerlere takviyenin en fazla yapılacak ülkenin ise Irak olacağı biliniyor. ABD bir taraftan kamuoyuna Irak’tan ‘bakın yavaş yavaş çekiliyorum’ derken, askerlerin büyük kısmını Afganistan’da konuşlandıracak. 
Kanadoğlu yine zırvaladı

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.