Abisi de çürükmüş!

Abisi de çürükmüş!
Yargıçlar ve Savcılar Birliği(YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun kardeşinin de çürük raporu ile askerlikten muaf tutulduğu ortaya çıktı.

Bir süredir, “askere gitmemesini sağlayan çürük raporunda tahrifat yaptığı” iddialarıyla gündemde olan YARSAV Başkanı’nın, kendisinden iki yaş büyük abisi Emin Yaşar Eminağaoğlu’nun da aldığı çürük raporu ile askerlikten muaf tutulmuş olması hayli dikkat çekti. 

Görüştüğümüz anne Nermiye Eminağaoğlu, büyük oğlu Emin Yaşar’ın da “hasta olduğu” için askere gitmediğini doğruladı. Nermiye Eminağaoğlu, “Emin, Gazi Üniversitesi’nde öğrenci iken hastalık geçirdi. Erzurum’da tedavi oldu. Sonra Ankara’da Ameliyat oldu, İbn-i Sina Hastanesi’nde. Küçüğü Ömer Faruk da Ankara’da Tıp Fakültesi’nde ameliyat oldu, onu da iyi biliyorum” diye konuştu. 

“SEDEF HASTASI”YMIŞ 
Anne Eminağaoğlu’nun verdiği bilgilere göre, büyük oğlu Emin Yaşar, YARSAV Başkanı olan küçük oğlu Ömer Faruk Eminağaoğlu’ndan iki yaş büyük, yani 43 yaşında. Her ikisi de geçirdikleri hastalık dolayısıyla askerlik yapamadılar. Hastalıkları doğuştan değildi. Akraba evliliği de sözkonusu değil. Nitekim Ömer Faruk hastalığını atlatırken, Emin Yaşar Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi birinci sınıf öğrencisi iken geçirdiği hastalık sonucu hafıza kaybı yaşadı. Sedef hastalığı geçiriyordu. İbn-i Sina Hastanesi’nde ameliyat oldu. Rahatsızlığı dolayısıyla üniversiteyi bıraktı. Hastalığını halen tam olarak atlatabilmiş değil! Zaman zaman havale geçiriyor.
Son 2-3 yıl içinde bu azaldı. Evli olan Emin Yaşar, hastalığı halen devam ettiği için herhangi bir işte çalışmıyor! 

GATA’YA GİTTİĞİNİ DOĞRULADI 
Öte yandan, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, askerlik sorununu çözme yolunda yeni bir çürük raporu için harekete geçerek, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’nde çalışan eşi Serpil Eminağaoğlu öncülüğünde ilginç temaslarda bulunduğu iddiaları doğrulandı. Basında “Serpil Eminağaoğlu, yanına eşi Ömer Faruk Eminağaoğlu’nu da alarak aynı zamanda bağlı bulunduğu birimin de komutanı olan Genelkurmay Adli Müşaviri Hakim Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile üçlü bir zirve gerçekleştirdi” iddiası yer almıştı. 

“YENİ RAPOR PEŞİNDE” İDDİASI 
İddialara göre ayrıca, 25 Ağustos saat 16:00’da gerçekleşen ziyaret 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede Eminağaoğlu’nun mevcut çürük raporu ve bu raporda ortaya çıkartılan tahrifatlar ve çelişkiler üzerine konuşuldu. Daha sonra 1 Eylül’de sözkonusu görüşme tekrarlandı. Görüşmede Eminağaoğlu’nun mevcut çürük raporunun “sorunlu” olduğu sonucuna varıldı ve tekrar bir rapor alınması kararlaştırıldı. Ancak Eminağaoğlu’na çürük raporunda belirtilen ve ameliyat olduğu hastalığa yeni bir tanı konması ve bu yolla çürük raporu alması mümkün olmayınca “farklı” bir tanı konması kararı alındı. Bu fikir birliği doğrultusunda Eminağaoğlu 10 Eylül günü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne gitti. İddialar böyleydi. Eminağaoğlu, GATA'ya gittiğini doğrulamak zorunda kaldı. Radikal’e konuşan Eminağolu’nun açıklaması şöyle: “Son derece gerçekdışı. Amaçlı bir yayın. Eşimi bu olayın içine karıştırmaları son derece çirkin, etik ve hukuk dışı. Takip ediliyorum. Bu takipler özel amaçlı, gerçekdışı ve yorumlara konu ediliyor. GATA’ya gittim. Beni kimse sevk etmiyor, muayenemi kendim yaptırıyorum. Bu raporlar bitecek, sonuçlarını alınca bunların suratına vurabilmek için yapıyorum bunları. Bunların hesabını verecekler.”

KENAN ERSÖZLÜ / ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.