Suriyeliler İçin Ne Kadar Harcandı?

Suriyeliler İçin Ne Kadar Harcandı?
Türkiye’ye sığınarak barınma ve gıda yardımı alan binlerce Suriyeli için ne kadar para harcandı?

Ankara Esad Rejimi’nden kaçan tüm Suriyelileri, zaman kısıtlaması getirmeden kamplara kabul etme politikasını sürdürme kararı aldı. Türkiye’nin “Geçici koruma sistemi” adını verdiği program kapsamında, şu ana kadar 500 bin Suriyeli Türkiye’ye sığınarak barınma ve gıda yardımı aldı. Türkiye, “misafir” adını verdiği Suriyelilerin bu ihtiyaçları için 1 milyar dolar harcadı.

Türkiye’nin sistemi, etnik ve dini kökeni ne olursa olsun, zulümden kaçan tüm Suriyelileri kapsıyor ve “Açık sınır politikası”, “Zorla geri gördermeme”, “Kamplarda insani yardım sağlanması” ve “Türkiye’deki kalma süresinde kısıtlama olmaması” prensiplerine dayanıyor.

Üst düzey bir diplomat, sözkonusu 4 prensibin PYD’nin sınırdaki faaliyetlerinden etkilenmeyeceğini belirterek, “Ev sahipliğimizin son tarihi yok. Türkiye, Esad’dan kaçan herkesi uzun süre misafir edebilecek kapasitede bir ülke” dedi. Ankara, PYD’nin sınırda Kürt bayrağı açmasını, “Suriye’- nin kuzeyinde Kürt devleti kurulacak” şeklinde yorumlanmasını da doğru bulmuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum