Demirel'in adı da Ergenekon iddianamesinde

Demirel'in adı da Ergenekon iddianamesinde
Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, Ergenekon sanıklarıyla görüşme yaptığına yönelik bilgi de yer aldı.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez’in, yurt dışına çıkmadan Süleyman Demirel ile de görüştüğü ortaya çıktı. Turhan Çömez, Süleyman Demirel’in yanına gittiğini ve kendisiyle görüştüğünü, Süleyman Demirel’in kendisine, “Hiçbir şey yapılamaz. Kendi seyrinde mecrasında akacak” dediğini söylüyor.

Ergenekon Terör Örgütü klasörlerinde; Turhan Çömez’in, Süleyman Demirel ile görüştüğü, Demirel ile görüşmesini Ergenekon sanığı Akşam Gazetesi eski yazarı Güler Kömürcü’ye söylediği yer alıyor.

DEMİREL, ERGENEKON SANIKLARININ AVUKATLIĞINA SOYUNMUŞTU
Süleyman Demirel, Ergenekon sanıklarının avukatlığına soyunmuş, emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmasının halkta büyük bir rahatsızlık oluşturduğunu ileri sürerek, “Türkiye için hoş bir durum değildir. Şahsen ben de bundan rencide oldum. Kuvvet komutanlığı, ordu komutanlığı tevdi ettiğiniz yüksek rütbeli subayların bu duruma düşürülmüş olması, beni de rencide etmiştir, üzüldüm" demişti.

İŞTE O ŞOK DİYALOGLAR

Ergenekon klasörlerinde, Güler Kömürcü, 8 Aralık 2007 tarihinde Turhan Çömez’i telefonla aradığı yer alıyor. 4 dakika 43 saniye süren görüşmede, Turhan Çömez, Süleyman Demirel ile, Güler Kömürcü de, Saadettin Tantan ile görüştüğünü açıklıyor. İşte o telefon görüşmesi:

GÜLER KÖMÜRCÜ: Şeyle konuştuk Tantanla dün epey bir sohbet ettik.
TURHAN ÇÖMEZ: Kimle
GÜLER KÖMÜRCÜ: Tantan seni çok seviyor seni
TURHAN ÇÖMEZ: Ne yapıyormuş neler yapıyor
GÜLER KÖMÜRCÜ: İyi ne yapsın o çok yani aynı … ne dilde derman var ne elde takat ne takatimiz var ne dilimiz söz yeteneğimiz
TURHAN ÇÖMEZ: Ben de Demirelle gittim görüştüm yani o da hiçbir şey yapılamaz diyor, kendi seyrinde mecrasında akacak diyor.
GÜLER KÖMÜRCÜ: Yani merak etme su çatlağını bulur akar ya
TURHAN ÇÖMEZ: Öyle tabi canım
GÜLER KÖMÜRCÜ: Yani biraz da şu günlerde artık biat edip teslim olmakta fayda var.

TURHAN ÇÖMEZ, KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Turhan Çömez, Ergenekon soruşturmasında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla aranıyor. Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Turhan Çömez, Ergenekon operasyonundan bir süre önce yurtdışına çıkmıştı. Eski vekil Çömez, 'dil öğrenmek' için gittiği Londra'dan ne zaman döneceğine ilişkin bilgi vermemişti.

Çömez'in Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü'ndeki buluşmaları ile gündeme gelmişti. Görüşme, Paksüt'ün 'dinleniyorum' iddiasının gölgesinde kalmıştı.

Çömez, bu buluşmanın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la bir araya gelmişti. Eski vekilin, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili Yüksek Mahkeme üyeleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ileri sürülmüş, konuşmalar sebebiyle Ferda Paksüt savcılıkta sorgulanmıştı.

Çömez'in Ergenekon sanıklarından Güler Kömürcü'yle samimi pozları da ortaya çıkmıştı.

KENAN KIRAN-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.