JANDARMA A.Ş.

JANDARMA A.Ş.
Jandarma Genel Komutanlığı ticaretteki ataklarını her geçen gün artırıyor. Komutanlık, Javdes, Javpet, Javsu ve Axa Oyak acenteciliği ile pazarlama, akaryakıt, sigorta ve memba suyu sektöründe faaliyet gösteriyor.

 Jandarma Genel Komutanlığı ticaretteki ataklarını her geçen gün artırıyor. Komutanlık, Javdes, Javpet, Javsu ve Axa Oyak acenteciliği ile pazarlama, akaryakıt, sigorta ve memba suyu sektöründe faaliyet gösteriyor.  

28 ŞUBAT SÜRECİNDE KURULMUŞTU 

TSK, dünyada örneği olmadık bir biçimde Oyak ile ülke ekonomisinde önemli bir aktör olarak yoluna devam ederken, Jandarma Genel Komutanlığı da "mütevazı" imkânlarıyla Genelkurmay'ın açtığı yoldan ilerliyor. Kasım 1998'de kurulan Javdes İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, aradan geçen 10 yılda önemli ilerlemeler kaydetti.  

BİNLERCE KANTİNİN TEK SATICISI  

Javdes ilk olarak ülke çapındaki Jandarma birimlerinde bulunan bütün kantinlerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri satışla işe başladı. Ülke çapında 81 il ile 892 ilçenin büyük bölümünde birden fazla birimi bulunması ve sayısı tam olarak bilinmeyen Jandarma'nın teşkilat kurduğu köyler de dikkate alınınca Javdes sayısı birkaç bini bulan Jandarma kantinlerine mal satarak büyük bir ekonomik kazanç sağlıyor. Ana firma Javdes ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'ndan tercihli olarak baskı işlerinden inşaata kadar pek çok gelir getirici işi alıyor.  

MEHMETÇİĞE POLİÇE SATIYOR 

Javdes, bir alt şirketle sigortacılık işine de girdi. Genelkurmay'a bağlı Mehmetçik Vakfı Sigorta Ltd. Şti'nden Axa Oyak acentalığı alan Javdes, eğitim birliklerinde vatanî görevini yapan binlerce askeri 15 ve 20 YTL'lik iki farklı poliçe karşılığında Mehmetçik Vakfı Kaza Sigortası kapsamına alıyor. Firma, her dört ayda bir yeni acemi erler geldikçe sigortalama işlemini yeniliyor.  

SU VE AKARYAKIT İŞİNDE DE VAR  

Uzunca bir süredir Javsu isimli firma ile damacana su satışı sektöründe de boy gösteren Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Yozgat'taki bayileri ile satışlarını gerçekleştiriyor. Firma, ülke çapında yeni bayiler bulabilmek için de duyurular yapıyor. Javsu, Ankara Kızılcahamam'da halen kiralık bir tesiste yürüttüğü şişeleme çalışmalarını 2009'dan itibaren kendi tesislerinde gerçekleştirecek. 

AYDIN DOĞAN'LA İŞBİRLİĞİ  

Jandarma'nın bir diğer firması olan Javpet ise halen Ankara'daki iki akaryakıt istasyonuyla faaliyet gösteriyor. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Petrol Ofisi'nden bayilik alan Javpet, 2006 yılından bu yana POAŞ'la yaptığı anlaşma çerçevesinde satışlarını sürdürüyor. Firma yeni istasyonlar açmayı da planlıyor.  

(Murat Unay – habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.