Özcan Şahin’den Açıklama

Özcan Şahin’den Açıklama
01 Ağustos 2013 tarihinde yayınladığımız “Jandarma’da Delil Karartma Operasyonu” başlıklı habere Özcan Şahin’den bir açıklama geldi.

Özcan Şahin’den gelen açıklamayı aynen yayınlıyoruz. Açıklama şöyle:

“Haberde belirtilen ve kamuoyunda Fuhuş ve Casusluk davası olarak bilinen davada yargılanan sanıklara ait bilgisayarın imajı 2012 yılında savcılık tarafından alınmış olup, bu bilgisayarlar üzerinde herhangi bir delil karartma işleminin yapılması mümkün değildir. Haberde iddia edildiği gibi güvenli silme işlemi yapılacak bilgisayarlar davada yargılanmakta olan personele ait değildir.

Güvenli silme işlemi yapılacak bilgisayarlar, söz konusu yazıda belirtildiği gibi kullanım dışı kalmış ve Türkiye’nin her yerindeki birliklerden iade edilmiş bilgisayarlardır. Güvenli silme işlemi, haberdeki belgede ilgili olarak belirtilen 14 Mart 2013 tarihli emre uygun olarak rutin bir işlemdir.

İddiaların aksine söz konusu işlem delilleri karartmak maksadıyla değil, tam aksine kullanım dışı kalmış ve iade edilmiş bilgisayarların diskinde kalması muhtemel bilgilerin “ bilmesi gereken prensibi” çerçevesinde, daha sonra bu bilgisayarın tekrar kullanım maksadıyla gönderileceği birliklerdeki personelin görmesine veya erişmesine engel olmak için yapılan bir faaliyettir.

Söz konusu gerçek dışı habere ilişkin olarak bu düzeltme ve cevap yazısının 5187 Sayılı Basın Kanunun 14’üncü maddesine atfen tebliğinden itibaren üç gün içinde ilk nüshanızda aynı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlanmasını, her türlü yasal hakkım saklı kalmak koşuluyla bildiririm. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum