Öğrencileri SBS Yerine Kaç Sınav Bekliyor?

Öğrencileri SBS Yerine Kaç Sınav Bekliyor?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önümüzdeki yıldan itibaren SBS yerine uygulanacak ortaöğretime geçiş sınavı için model çalışmalarını sürdürüyor.Öğrencilere dönem içinde 6 dersten 6 farklı sınav uygulanacak.

16 ilde yapılacak “arama konferansları” adı verilen programlar sonucunda yeni sistem belirlenecek. İstanbul'da gerçekleşen konferansta alınan karara göre, öğrencilere dönem içinde 6 dersten 6 farklı sınav uygulanacak. Bunun dışında başka bir sınav yapılmayacak. Öğrenciler dönem boyunca 6 genel ders sınavına girmiş olacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yıl yapılan SBS’nin sonuncu olduğunu ve önümüzdeki yıl yeni bir sınav sisteminin geleceğini söylemişti. Bunun üzerine harekete geçen bakanlık, yeni modele ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Arama konferanslarının İstanbul’da gerçekleşen toplantısına katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, SBS’nin telafisi olmayan bir sınav olduğunu ancak yeni modelle öğrencilerin kendilerini daha stressiz ifade edebileceklerini söyledi. Henüz ismi belirlenmeyen yeni sistem ile ilgili bilgiler veren Yıldız, “Öğrenciler 6 dersten 6 farklı ders sınavı olacak. Kimi zaman okullarda da toplu ders sınavları yapılıyordu. Artık bu Türkiye genelinde yapılacak. Örneğin okulda matematik dersinden 3 sınav oluyorsa 2.’si ya da 3.’sü Türkiye genelinde olacak. Sınavlar MEB tarafından merkezi sistemle yapılacak.” dedi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren 8. sınıflar için uygulamaya konulacak sisteme, sonraki yıllarda 7. ve 6. sınıflar dâhil edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.