2013 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2013 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2013 DGS Tercih Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM, 2013 DGS yerleştirmelerine göre üniversite kayıtlarının 2-6 Eylül arasında yapılacağını duyurdu.

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülen DGS tercih süreci bitti.

 DGS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilen konu oldu. ÖSYM, DGS yerleştirmelerine göre üniversite kayıtlarının 2-6 Eylül arasında yapılacağını duyurdu. DGS yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen adayların kayıtlarından sonra DGS ek yerleştirme dönemi başlayacak.  Bu yıl sınavın zor olması sonucu kat sayıların yükselmesi ile sınavı kötü geçip düşük puan bekleyen adayların puanları beklediğinden daha yüksek geldi. Bunun sonucunda bu yıl puanların yükseleceği kesinleşti. Şöyle ki bu yıl DGS'nin zor olması ile kat sayıların değiştiği yani bunu örnek ile açıklayacak olursak geçen yılın 1.si 322 puanla 1. olurken bu yıl 322 puan alan aday 60. sıralarda olduğu görüldü. 

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS'nin yerleştirme sonuçları büyük ihtimal 29-31 Ağustos arasında açıklanacak. DGS yerleştirme sonucuna göre üniversite kayıtlarının 2-6 Eylül'de olduğu ÖSYM tarafından kılavuzda belirtildi.  

DGS İLE YERLEŞENLERİN YURT VE BURS İMKANLARI 

DGS ile üniversiteye devam etme hakkı kazanan adaylar eğer bir yıl ara vermeden okula devam edecek pozisyonda iseler kredi ve yurt başvurusunda bulunabiliyorlar. 2 yıllık okulu bittikten 1 yıl sonra herhangi bir üniversiteye yerleşen adaylar ise burs ve yurt başvurusunda bulunamayacaklar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.