Bu bombalar İran için

Bu bombalar İran için
Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren İsrail, şimdi de İran’a saldırmaya hazırlanıyor. Lübnan savaşında misket bombası kullanan İsrail, şimdi de İran’ın yer altı sığınaklarını yok etmek için Amerika’dan 1000 adet akıllı bomba satın ald

İran’a saldırı hazırlığında bulunan İsrail, Amerika’dan, yer altı sığınaklarını da yok edebilen 1000 adet ‘akıllı bomba’ satın aldı. Amerikan Savunma Departmanı’nın Kongre’ye sunduğu anlaşma, 30 gün içerisinde Kongre’den herhangi bir itiraz gelmezse onaylanmış olacak.

77 MİLYON DOLARA ALDI
İsrail’in 77 milyon Dolara satın aldığı ve akıllı bombalar olarak bilinen GBU-39 bombaları F-15 savaş uçaklarıyla taşınıyor. Amerika’nın son yıllarda geliştirdiği GBU-39 bombaları, İsrail’in İran’a saldırması halinde bu ülkenin yer altı sığınaklarını ve askeri depolarının vurulması için kullanılacak.

DÜNYANIN EN ‘AKILLI’ BOMBASI OLARAK BİLİNİYOR
Dünyanın, hedefi vuran en iyi bombası olarak tanımlanan 113 kilo ağırlığındaki GBU-39, 900 kilo ağırlındaki normal bir bombayla aynı etkiye sahip. Sahip olduğu küçük hacmi nedeniyle, bir uçakta çok fazla sayıda taşınabilme özelliğine sahip GBU-39’lar, bir sortilik uçuşta onlarcası hedefe atılabilecek.

İSRAİLLİ YETKİLİ ALENEN AÇIKLADI
Bombalarla ilgili olarak konuşan Tel Aviv’deki Ulusal Güvenlik Merkezi’nden Yiftah Shapir, bombaların İran’ın yer altı nükleer merkezi Natanz’ın vurulması için kullanılabileceğini söyledi. Shapir, bu bombaların yerin birkaç metre altını vurabildiğini, Natanz’da yapılacak saldırının başarılı olabilmesi için bu bombaların yüzlercesinin kullanılması gerektiğini söyledi.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.