Kokanalar Ezanı Susturdu

Kokanalar Ezanı Susturdu
Muğla’nın Bodrum ilçesinde çok kısık sesle ezan okunmasına rağmen imama saldıran kokanalar sebebiyle camide ezan sesi kesildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ezan okunduğu gerekçesiyle imam Abdullah Ece’ye saldırıda bulunulması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Akit’in, haberine göre, ezandan rahatsız olan kişiler imam Abdullah Ece’ye ağza alınmayacak ağır hakaretlerle bulunmuş!

İMAM VE CAMAATE AĞIR HAKARETLER

Adli kaynaklar, bir grup kadının ezanın duyulmayacak şekilde kısılmasına rağmen saldırıya devam ettiğini, imam Abdullah Ece ve cami cemaatine; “Şerefsizler, yobazlar, hayvan herifler, p.çler, gidin Mekke ve Medine’de yaşayın, biz Müslüman değiliz, Yahudiyiz” şeklinde hakaretlerde bulunduklarını tespit etti.

EZANDAN RAHATSIZ OLANLARIN İSİMLERİ

Ezandan rahatsız olan S.Ş., ablası S.Ş. ve İ.B. nin Alt Mandalya Sitesi’nde oturdukları öğrenildi.

CAMİ AÇILIŞINDA DA PROTESTODA BULUNMUŞLAR

40 bin kişinin yaşadığı Torba mahallesinin tek cami olan Torba Camii’nin 2000 yılında inşaa edilmeye başlandığı, cami inşaatına başlarken, cami inşaatının durması için imza kampanyası düzenlediği, 2010 yılında cami açılışı sırasında protesto düzenlendiği öğrenildi. Torba Camii’nde ezanların kısık seslerle okunduğu, vatandaşların ezanı duyamadıkları ifade ediliyor.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Gazetemiz, 23 Ağustos 2013 tarihinde Bodrum’un Torba mahallesinde Torba Camii’nde yaşanan olayın tutanaklarına ulaştı. Tutanaklarda, söz konusu olay şöyle anlatılıyor:
“Torba Camii’nde ikindi namazı okunurken, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 10 kişilik grup şadırvanın önüne geldi. Grup üyeleri imam Abdullah Ece ve abdest alanlara, ‘Kapatın şu ezanı’ diye bağırdı. İmamın (Abdullah Ece) ezanı duyulmayacak şekilde 0-1 seviyesine getirmesinin ardından grup yeniden, ‘Kapatın şu ezanı’ şeklinde tepki gösterdi. Cami cemaati, ‘Burası Müslüman ülke. Müslümanlar ezandan rahatsız olmaz. Ezan okunmayacaksa camiyi yıkın’ şekilde sözlerle tepki gösterdi.
Bunun üzerine kadınlar, ‘Biz Müslüman değiliz, Yahudiyiz’ dediler ve imam Abdullah Ece ve cami cemaatine; ‘Şerefsizler, yobazlar, hayvan herifler, p.çler, gidin Mekke ve Medine’de yaşayın’ şeklinde yüksek sesle bağırdı.”

MÜFTÜ, İMAM ECE’NİN ŞİKÂYETİNİ GERİ ÇEKTİRMİŞ

Adli kaynaklar, İmam Abdullah Ece’nin Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek söz konusu gruptan şikayetçi olduğunu, Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık’ın araya girerek imam Abdullah Ece’nin şikayetinden vazgeçmesini sağladığını ifade ettiler.

ERHAL: CAMİNİN AÇILIŞINDA PROTESTOLAR YAPTILAR

Torba Camii’ni yapan işadamı Yılmaz Erhal, 2000 yılında inşasına başladıkları caminin tüm engellemelere rağmen 2010 yılında bitirildiğini belirterek, “Caminin açılışında protestolar yaptılar” dedi.

Caminin 2010 yılında yapıldığını, caminin açılışından bugüne değin camiye tepkilerin devam ettiğini kaydeden Yılmaz Erhal, “Oradaki bazı ateist kadınlar ezana karşılar, İslam’a karşılar. 8-10 kadın ezanın sesi çok çıkıyor diyerek caminin hocasına hücum ediyorlar, sonra da olay karakola intikal ediyorlar. Biz bu camiyi yaparken, burada bir grup, bu caminin yapılmaması için ellerinden geleni yaptı. İmza topladılar, bayrak açtılar, caminin açılışında protestolar yaptılar. Bunların zoru, derdi ne, anlayamıyoruz, biz kimseyi zorla camiye getirtip ibadet ettirmiyoruz. Burası yazın 40 bin kişi olan bir yer. Burada cami yoktu, vatandaş Cuma namazına gitmek istiyor, Bayram namazına gitmek istiyor, gidemiyordu. Bu milletin bir ihtiyacıdır. Türk milletinin 2 tane umdesi var. Birincisi bayrağı, ikincisi ise minaresidir. Biz dünyada böyle temsil ediliyoruz. Caminin hocası, ‘benim can güvenliğim yok’ diyerek camiye de gelmiyor” diye konuştu.

ÖZTÜRK: İŞGAL ALTINDA MIYIZ ACABA?

Bodrum’a tatil için gelen Murat Öztürk ise, yaşanan olayı televizyondan gördüğünü ve çok üzüldüğünü ifade ederek, “Televizyondan öğrendiğimde Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç olmaması gereken bir şey oldu. Ben Bodrum’a tatil için geldim. Burada böyle bir şey olmasına çok üzüldüm. ‘İşgal altında mıyız acaba?’ diye sordum kendime. Bu şikayet eden insanlar adına ben utandım Türk vatandaşı olarak” diye konuştu.
Bodrum Müftüsü Emin Arık ise, Torba Camii’nde görevli imamım izinli olduğunu ve görevine en kısa süre içinde başlayacağını belirterek, yaşananların ortada olduğunu ve üzüldüklerini kaydetti.

DHA’NIN ZİKİR YALANI

Doğan Haber Ajansı (DHA) camiyi yaptıran Yılmaz Erhal’ın, “Vekil imam camide zikir çektirdi” dediğini öne sürdü. Yılmaz Erhal, DHA’ya vekil imamın camide zikir çektirdiğine yönelik sözlerinin kendisine ait olmadığını, DHA’nın yalan haber yaptığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
59 Yorum