İmama Müftü de Baskı Yapmış

İmama Müftü de Baskı Yapmış
Muğla’nın Bodrum ilçesinin Torba Mahallesi’ndeki Torba Camii’nde ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden bir grup kadının saldırısına uğrayan İmam Abdullah Ece, saldırgan kadınlar hakkındaki suç duyurusundan zorla vazgeçirilmiş.

Bodrum’da Torba Mahallesi’nde birkaç kendini bilmez kokonanın saldırına uğrayan İmam Abdullah Ece’nin saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmak istediği ancak Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık ile İlçe Vaizi Dursun Boz tarafından şikâyetten zorla vazgeçirildiği ortaya çıktı. 
Müftü Arık’ın dayatması ile şikâyetini geri çeken İmam Ece’ye, İlçe Vaizi Dursun Boz’un da şikâyetten vazgeçmesi yönünde vaaz verdiği ortaya çıktı.

MÜFTÜ, KOKONALARIN SALDIRISINI İSLAM’IN HOŞGÖRÜSÜNE SAYMIŞ

Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık, kendisinin izinli olduğunu, Bodrum’a görevine döndükten sonra konuşacağını belirterek, “Şu an bir şey söyleyecek durumda değilim” dedi. Ezandan ve ezanın yüksek sesinden rahatsız olan kimselerin imam Abdullah Ece’ye saldırdığını ve imamın daha sonra emniyete başvurduğunu ifade eden Arık, “Daha sonra arkadaşımız davacı olmaktan vazgeçiyor” diye konuştu. 
Arık, imam Abdullah Ece’nin sürekli suç duyurusunda bulunmak istemesine rağmen kendisinin imamı vazgeçirmeye çalıştığını inkar etmeyerek ilginç bir gerekçe sundu. Arık, “Burada İslam’ın hoşgörüsünü, bize karşı yapılan bir yanlışa karşı farklı bir duruş sergiliyoruz. Kötülüğü en güzel tutumla sav mantığı ile hareket ediyoruz” şeklinde konuştu. 

İLÇE VAİZİ KOKONALARA DEĞİL İMAMA VAAZ VERMİŞ

İmam Abdullah Ece’nin şikâyetçi olmak üzere gittiği Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Bodrum İlçe Vaizi Dursun Boz’un da, imamın yanında olması beklenirken, imamı şikâyetinden vazgeçirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Saldırgan kokonalar yerine imama vaaz vermeye kalkan vaiz Boz’un, imamın şikâyetinden vazgeçmesini, olayın büyümemesini istediği öğrenildi. 

BOZ: MÜFTÜ İLE İSTİŞARE ETTİK VE ŞİKÂYET OLMASIN DEDİK 

Gazetemize konuşan vaiz Dursun Boz da, olayın işlendiği tarihte müftünün görevde olduğunu söyledi.
Daha önce söz konusu camide başka görevlilerin olduğunu, daha sonra yeni arkadaşların geldiğini ifade eden Boz, “Yeni arkadaşlar ezanın sesini biraz yükseltmişler ama ne kadar yükseltmişler bilemiyorum, o kadınlar da camiye gitmişler sesin biraz kısılmasını istemişler, aralarında münakaşa yaşanmış sonra olay emniyete intikal etmiş” dedi.  
Olayın arkasından müftü Arık’la görüşüldüğünü ve müftünün olayın şikâyet boyutuna varmak istemediğini söylediğini belirtti. 
Kendisinin iki tarafı da dinlediğini aktaran Boz, karşı tarafın da ciddi ithamları olduğunu kaydederek, “Müftümüzle yaptığımız istişare de bunun büyük bir tartışmaya dönüşmemesini, ezanın bir tartışma konusuna dönüşmemesi adına bir şikâyette bulunulmaması gerektiğini ifade ettik” diye konuştu. 
Kendilerinin sadece fikir beyan ettiklerini söyleyen Boz, “Herkesin şikâyette bulunması anayasal bir haktır, biz onlara emir vermedik. Benim incelemem kadarı ve bulunduğumuz yer itibari ile biraz daha hoşgörü yaklaşmak doğru olurdu diye bir konuşmamız oldu. Ben karşı tarafı da dinledim arkadaşlar belki haklılar ama haklılıklarını dedikleri gibi ispat edecek imkanları da yok, karşı taraf kendini belki daha iyi ispat edecek. Belki gelişen her şey arkadaşların aleyhine olacaktı ben bunu da göz önünde bulundurdum” şeklinde konuştu.

VAİZ BOZ’UN TAVRINA SALGIRGAN KADINLAR BİLE ŞAŞIRMIŞ

İmamı koruması, imamın kararının arkasında yer alması gereken müftü ve vaizin tavrının, saldırgan kokonaları dahi şaşırttığı öğrenildi. Vaiz Boz’un, imamın şikâyetçi olmak istemesi üzerine kendisine şikâyetten vazgeçmesi yönünde vaaz verdiğini gören saldırgan kokonalar, vaiz Boz’a “Siz ne biçim adamsınız, memurunuzu korusanıza, neden korumuyorsunuz?” şeklinde ders verir gibi konuştukları öğrenildi.  

POLİS DE İMAMIN ŞİKÂYETÇİ OLMASINI İSTEMEMİŞ

İmamın, olayın ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunmak istediği ancak hem müftü ve vaizin baskısı hem de polisin sorunu iyilikle çözme yolundaki telkinleri ile şikâyetçi olmadığını öğrenildi. Polisin, imamın suç duyurusunu yaklaşık 2 saat boyunca işleme koymadığı ve imamı şikâyetinden vazgeçirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise böyle bir olayın olmadığını, kadınlarla imam arasında sözlü tartışma yaşandığını ve imamın suç duyurusundan kendisinin vazgeçtiğini dile getirdiler.

İMAM VE CEMAATE AĞIR HAKARETLER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ezan okunduğu gerekçesiyle imam Abdullah Ece’ye saldırıda bulunan kadınlar, imam ve cami cemaatine; “Şerefsizler, yobazlar, hayvan herifler, p.çler, gidin Mekke ve Medine’de yaşayın, biz Müslüman değiliz, Yahudiyiz” şeklinde hakaretlerde bulunmuştu.

YENİAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum