Başbuğ'dan şok açıklamalar

Başbuğ'dan şok açıklamalar
Genelkurmay'da gerçekleştirilen 'İletişim toplantıları'nın ilk gününde İlker Başbuğ'dan şok açıklamalar geldi. Toplantı ile ilgili "TSK akredite sistemini yumuşatıyor" yorumları yapılırken, Başbuğ'un, "TSK'nin 28 Şubat'taki görüşü aynen devam ediy

Basın kuruluşu temsilcilerinin çağrılı olduğu iki günlük ''İletişim Toplantısı''nın ilki Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katılımıyla gerçekleşti.

Genelkurmay Karargahı'nda yapılan toplantıda terörle mücadeleden, Ergenekon soruşturmasıyla tutuklanan emekli paşalar Hurşit Tolon ile Şener Eruygur'a kadar birçok konuda konuşuldu.

TSK'nin siyaset dışı bir kurum olduğu imajının yansıtılmak istendiği toplantıya Başbuğ'un bakın hangi ifadeleri damgasını vurdu:

Org. Başbuğ gazetelerin temsilcilerinin sorduğu sorulara yanıtlar verdi. İşte toplantıdan medyala yansıyan bazı önemli notlar:

"Kimse TSK'yı siyasete alet etmesin, kimse TSK'nın üzerinden siyaset yapmasın. Kimse şehitler üzerinden de siyaset yapmasın dedi."

"PKK'ya yönelik Irak'ta ABD ile birlikte yapılanistihbarat paylaşımı iyi gidiyor. Fakat yapılacak çok fazla şey var. Burada peşmerge güçlerine ve bölgesel yinetime de görev düşüyor."

"Tezkerenin uzatılmasını bekliyoruz. Meclis açılır açılmaz bu konunun gündeme gelecektir."

"TSK'nın 28 Şubat'taki görüşü aynen devam ediyor. 27 Nisan'da yayınlanan e-muhtıra konusunda yorum yapamayacağım."

"Genelkurmay Başkanı değişse de TSK'nın tavrı değişmeyecek."

"Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'a ziyaret insani amaçlarla yapıldı. Bu ziyaretin yapılması doğal çünkü Tolon ve Eruygur, 50 yıl boyunca TSK'ya hizmet verdi. Bir vefa borcu var."

"TSK'ya ait belgelerin sızması sadece Türkiye'de olan bir sorun değil. Pentagon'da da bu oluyor. Ancak kişisel hatalar da yok değil. Belge sızmalarına karşı da önlemler alınacak."

Genelkurmay'daki toplantıya davet edilmeyen basın kuruluşları şöyle:

Vakit, Zaman, Milli Gazete, Bugün, Taraf, Todays Zaman, Evrensel ve Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.