ORME’de Bikini Dayatması

ORME’de Bikini Dayatması
ODTÜ’de başörtülü öğrencilerin dışarı çıkarılmak istenmesi zorbalığı gündemdeki yerini korurken, benzer bir haber de İstanbul’dan geldi.

İstanbul Çengelköy’de bulunan ORME Sitesi’nde ortak kullanıma açık havuza haşemasıyla giren daire sahibi SDG adlı bayana “bikini şartı var” denilerek, mahalle baskısı uygulandığı iddia edildi.

Kapalı olduğu gerekçesiyle hakaretler yağdırılan bayanın, güvenlik çağrılarak dışarı atılmak istendiği ileri sürüldü.

İddiaların sahibi bizzat mağdur SDG.

ONLAR GİBİ AÇILMAM GEREKİYORMUŞ!

SDG, Habervaktim’e olayı şöyle anlattı:

“Ben Orme sitesinde yaşayan muhafazakar bir bayanım. 2 yıldır bu sitede oturuyorum. 5 Eylül günü çocuğumu havuza götürmek istedim. Sitenin ortak kullanıma açık havuzu burası. Çocuğum için sırf. Ve ilk defa gidiyorum. Önceki yıllarda yazları tatilde olduğumuz için sitenin havuzuna ihtiyaç duymamıştık. Haşemamı giyip çocuğuma eşlik ettim.  Gittiğimizde, üzerimdeki haşemaya tahammül edilemediğini gördüm. Görüntüme tahammül edemeyen site sakinleri tarafından hakarete uğradım. Başörtüme, kılık kıyafetime bütün kapalı bayanlara hakaret üzerine hakaret yağdırıldı. Bunlar karsısında tabiki susmadım ama konuşabildiğime daha da az dayandılar. Güvenliği çağırıp beni havuzdan kovmaya çalıştılar? Peki neden? Bikini giyinmem gerekiyormuş, kural buymuş, onlar gibi açılmam gerekiyormuş.”

Bikini giymediği için hakarete uğrayan site sakini SDG şöyle devam etti: "Orada güneşlenen bayanlar, site sakinleri bunlar da, 'bu ne biçim kıyafet', 'havuza böyle giremezsiniz, bizim gibi giyinmelisiniz' dediler. İtiraz edince tartışma çıktı. Bunun üzerine etmedik hakaret barıkmadılar. 'Sizler pissiniz', 'haşemalarınızın, başörtülerinizin, çarşaflarınızın altında ne var kim bilir', 'çocuklarımız sizden korkuyor' falan dediler. 'Sizin gibi soyunmam mı gerekiyor ille' diye cevap verdim, iyice sinirlendiler. 'Gidin burdan, sizin gibi olanların oturdukları yerlere gidin' diye hakaret etmeye devam ettiler. 'Siz gidin' dedim, 'asıl sizin gitmeniz gereken yeri ben daha iyi biliyorum' dedim, kudurdular iyice. Benim kendilerine hakaret ettiğimi ileri sürdüler..."

SDG, bikinili kokanaların Site Yönetimi'nden de "Havuza haşema ile girilemez" yazısı asmalarını istediğini, yöneticilerin susarak zorbalığa seyirci kaldığını ifade etti.

Olayı yargıya götüreceğini, yasakçılardan şikayetçi olduğunu ifade eden SDG, kimsenin inkar edemeyeceğini, tüm tartışmaların havuzun kamera kayıtlarından görüleceğini kaydetti.

SİTE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Ulaşmaya çalıştığımız Site Yönetimi telefonlarımıza çıkmazken, zorbalıkla ilgili nasıl bir açıklamada bulunacakları merakla bekleniyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum