Zevahiri'den Mücahidlere Önemli Çağrı

Zevahiri'den Mücahidlere Önemli Çağrı
El Kaide lideri Dr. Eymen ez-Zevahiri dünyanın farklı bölgelerinden kendisine bağlı gruplara kendileriyle savaşmadıkları sürece Şii, İsmaili, Kadiyani ve benzeri gruplarla savaşmamalarını, saldırılarında onları hedef almamalarını isteyen bir bildiri yayım

El Kaide Lideri Dr. Eymen ez-Zevahiri dünyanın farklı bölgelerinden kendisine bağlı gruplara kendileriyle savaşmadıkları sürece Şii, İsmaili, Kadiyani ve benzeri gruplarla savaşmamalarını, saldırılarında onları hedef almamalarını isteyen bir bildiri yayınladı.

El-Kaide’nin resmi yayın organı es-Sahab Medya tarafından bugün yayınlanan bildiride el-Kaide’nin savaş mantalitesi birinci ağızdan ortaya konulmuş oldu. Dr. Zevahiri, açıklamasında “Ehl-i Sünnet’le savaşsalar bile verilen cevap doğrudan savaşa katılanlarla sınırlı olmalıdır. Aynı zamanda sadece kendimizi savunduğumuzu net olarak belirtmeliyiz. Aralarındaki bize karşı savaşa katılmayanlar ve aileleri evlerinde, ibadet yerlerinde, dini merasimleri ve dini toplantılarında hedef alınmamalıdır. Ancak bu bizleri itikat ve amellerindeki sapkınlığı devamlı olarak belirtmekten alıkoymamalıdır.”

Zevahiri: “Düşmanın istismarına fırsat verilmemeli”
Dr. Eymen ez-Zevahiri açıklamasında “Mücahidlerin kontrolleri altındaki alanlara gelince, bu mezheplere hikmetle muamele edilmeli, İslam’a davet edilmeli, şüpheleri yok edilerek bilinçlendirilmeli ve daha büyük bir zarara yol açmayacak şekilde iyiliği emredip kötülük nehyedilmeli, bu suretle Mücahidlerin sürülmesi, kitlelerin isyan etmesi ve düşmanların bu bölgeleri işgal etmek için istismar edebileceği huzursuzluklar çıkması gibi hadiselerin önüne geçilmelidir” diyerek mücahidlerin kontrolü altındaki sapkın akımlara yönelik takınılması gereken tavrı da net bir şekilde ortaya koydu.

“Müslüman topraklarında yaşayan Hristiyan, Sih ve Hindu topluluklarına karışmaktan kaçının”
Dr. Zevahiri, müslüman ülkelerdeki gayri müslimler hakkında da çok konuşulacak bir açıklamada bulundu: “Müslüman topraklarında yaşayan Hristiyan, Sih ve Hindu topluluklarına karışmaktan kaçının. Eğer hadlerini aşarlarsa buna mukabil haddi aşmaları ile orantılı bir cevap yeterli olacaktır. Bu ise küresel küfrün başı Amerika ile mücadele ettiğimiz ve kendileri ile bir savaş başlatmak istemediğimiz, inşallah yakın gelecekte İslam devleti kurulunca kendileri ile barış içinde yaşamayı arzu ettiğimizi ifade eden bir açıklama ile birlikte yapılmalıdır.”

Küresel Cihad kadrolarının savaş stratejisi ve harp ahlâkını birinci elden ortaya koyan bu açıklamanın tamamını Küresel Haber’de çok yakında okuyabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum