ÖKK’dan ilginç eğitim: Başbakan nasıl öldürülür?

ÖKK’dan ilginç eğitim: Başbakan nasıl öldürülür?
Türkiye gündemini alt üst eden ve darbe çığırtkanlarını deşifre eden Ergenekon çetesinin kirli bağlantıları bir bir ortaya çıkarken, çetenin içindeki muvazzaf subaylar bir türlü deşifre edilemiyor.

Suikast krokilerinin sırrı

Bunun en güzel örneği ise Atabeyler operasyonunda ele geçirilen Genelkurmay bünyesindeki Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait belgeler. Ankara Eryaman’da 4 ayrı eve düzenlenen eş zamanlı baskınlarda ortaya çıkartılan “Atabeyler” çetesine ait suikast krokilerinin sırrı halen bilinmezliğini koruyor.

Atabeyler-Ergenekon ilişkisi

Ankara’da ilk kez bazı muvazzaf ve emekli askerlerin kapalı kapılar ardında darbe planları yaptığı gerçeğini ortaya çıkartan Atabeyler operasyonunun hemen ardından bazı gazetelere de servis edilen ve Başbakan’a yönelik suikast planlarının krokileri olduğu ortaya çıkan ajanda notları Atabeyler çetesi ile Ergenekon örgütü arasındaki ilişkiyi ilk kez deşifre etmişti. İçerisinde Başbakanın evinin ve kullandığı yolların ayrıntılı kroki ve bilgilerinin bulunduğu ajandanın Genel Kurmay’a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde düzenlenen kurslara ait karalama notları olduğunun ortaya çıkmasına rağmen, notların kim tarafından hazırlandığı ve bu özel eğitimlerin kimler tarafından verildiği sorusuna halen yanıt bulunamadı.

İfadeler kimleri ve nereleri işaret ediyor?

Ergenekon operasyonları sonrasında gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda Atabeyler ile Ergenekon arasındaki bağlantı deşifre edilirken, Başbakan’a karşı hazırlanan suikast planlarının kimler tarafından hazırlandığı ve bu kozmik eğitimin kaç askere verildiği halen bilinmezliğini koruyor.

ÖKK’dan ilginç eğitim: Başbakan nasıl öldürülür?

Atabeyler operasyonu sonrasında gözaltına alınan Genel Kurmay’a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) muharebe uzmanı olarak görev yapan Deniz Telsiz Astsubay Üstçavuş Yasin Yaman, ev aramalarında ele geçirilen ‘Irak Türkmen Cephesi 2003’ yazılı ajanda da yer alan krokilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde gördüğü kurslara ait notlar olduğunu ifade etti. Operasyon kapsamında ele geçirilen kozmik bilgi ve belgelerle suikast planları bu nasıl eğitim dedirtirken, Yaman Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan’a verdiği ifadesinde, “Ajandanın belirli sayfalarında yer alan adres ve krokilerde eğitim amaçlı tamamen hayali adres ve dokümanlardır. Bu çalışmaların esasen imha edilmesi gerekir. Asıllarını imha ettik, bunlar ajandada kalan karalama notlarıdır” bilgisini verdi. Yaman’ın savcılığa verdiği bilgiler kursları veren üst düzey komutanların bu kurslarda verilen bilgi, belge ve notların hemen imha edilmesi emrini gün yüzüne çıkartırken ÖKK kurslarında kimlere hangi suikast planlarının ders olarak verildiği sorusu akılları kurcalamaya devam ediyor.

“Ergenekon’u bana değil birliğime sorun”

Genel Kurmay'a bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) muharebe uzmanı olarak görev alan Deniz Telsiz Astsubay Üstçavuş Yasin Yaman ifadesinde "Atabeyler Operasyonu" kapsamında ele geçirilen şifreli talimatlar ve belgeler konusunda ise ifade vermeyerek üstlerini koruma yolunu tercih etti. Savcının şifreli dokümanlarla ilgili sorusuna Yaman, “Ayrıca bir kısım bilgilerin gizli kalması gerekebilir, bu nedenle birliğimden bir bilirkişiye sorulması halinde daha tatmin edici cevaplar alınacaktır. Bazı hareket tarzları ve işaretler kursa yönelik çalışmalarda, buluşmalarda birbirimizi tanımamıza yönelik kurs faaliyetleridir. Bunların açıklanmasının askeri yönden mahsuru olup olmadığını bilmiyorum bu nedenle de ayrıntılı bilgi vermek istemiyorum” dedi.



Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.