2013 LYS EK Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2013 LYS EK Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Üniversite adaylarının merakla beklediği ek kontenjanlar açıldı ve LYS'ye giren öğrenciler için ek kontenjan kılavuzu açıklandı.

25 Eylül'de başlayacak olan ek kontenjan tercihleri 30 Eylül'de sona erecek. İşte ek kontenjan tercihleriyle ilgili detaylar...

ÖSYM, çok sayıda öğrencinin geleceğini ilgilendiren LYS 2013 Yüksek Öğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunu yayımladı. İlk yerleştirmelerde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci bir şans olan ek yerleştirme kayıtları 25 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylardan tercih hizmeti ücreti olarak 3,00 TL alınacak. Ek yerleştirme tercih süresi içinde LYS adayları ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr/" adresinde tercihlerinde değişiklikler yapabilecekler. ÖSYM kurumu adayların tercih bilgilerini söz konusu adresten kontrol etmelerini ve son halini çıktı alarak saklamalarını tavsiye ediyor. Nitekim 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu matbu olarak basılıp dağıtımı veya satışı yapılmayacak.

ÖSYM'nin ek yerleştirme kılavuzundaki bilgilere göre adaylar tercihlerini ÖSYM'ye ulaştırmak için iki yol izleyebilirler. 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında adaylar internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayardan ÖSYM'nin sayfasındaki "Tercihler" kısmındaki 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı bölüme T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıp online tercih formunda tercihlerini gerçekleştirip ÖSYM'e gönderebilirler. Tercih başarı ile tamamlanırsa "Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir." yazısı görülecektir. Söz konusu mesajı  aldığınızda yazıcıdan tercih listesi çıktı alınıp saklanmalıdır.

ÖSYM'nin yönergelerine göre LYS adaylarının ek yerleştirme tercihleri için izleyebileceği diğer yol ise doldurulmuş tercih formu ve nüfus cüzdanı ile birlikte 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında bir Başvuru Merkezine gidip işlemleri orada gerçekleştirmektir. Tercih merkezine giden adayların tercih işlemlerini görevli kişi internetten gerçekleştirecek ve tercih adaya tercih listesinin çıktısını verecektir. ÖSYM internet erişimi olmayan veya internet kullanımında deneyimli olmayan ya da hata yapmaktan çekinen adayların bu yolu tercih etmesini önermektedir.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.