2013 LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı

2013 LYS Ek Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı
Açıkta kalan öğrenciler için ÖSYM 2013 ek yerleştirme kontenjanlarını açıkladı. Henüz Üniversite kaydı yaptıramamış Öğrenciler için açıklanan ek kontenjanlar ve 2013 ek yerleştirme kılavuzuna ulaşmak için ilgili bağlantılar burada..

ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile 2013 LYS ek yerleştirme kontenjanları açıklandı ve bugün itibariyle (25 Eylül Pazartesi) ek kontenjan başvuruları, bölüm tercihleri başladı. 2013 2014 öğretim yılı için yapılan ilk yerleştirmelerde kimi adaylar kayıt yaptırmayınca oluşan bu ek kontenjanlar, LYS 2013 ilk tercih safhasında herhangi bir yüksek öğretim bölümüne yerleşemeyen adaylar için ikinci bir şans oluyor. Peki LYS adayları ek kontenjan tercihlerini nasıl gerçekleştirecek?

Ek yerleştirme tercih süresi içinde LYS adayları ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr/" adresinde tercihlerinde değişiklikler yapabilecekler. ÖSYM kurumu adayların tercih bilgilerini söz konusu adresten kontrol etmelerini ve son halini çıktı alarak saklamalarını tavsiye ediyor. Nitekim 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu matbu olarak basılıp dağıtımı veya satışı yapılmayacak.

ÖSYM'nin ek yerleştirme kılavuzundaki bilgilere göre adaylar tercihlerini ÖSYM'ye ulaştırmak için iki yol izleyebilirler. 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında adaylar internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayardan ÖSYM'nin sayfasındaki "Tercihler" kısmındaki 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı bölüme T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıp çevrimiçi (online) tercih formunda tercihlerini gerçekleştirip ÖSYM'e gönderebilirler. Tercih başarı ile tamamlanırsa "Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir." yazısı görülecektir. Söz konusu mesajı  aldığınızda yazıcıdan tercih listesi çıktı alınıp saklanmalıdır.

ÖSYM'nin yönergelerine göre LYS adaylarının ek yerleştirme tercihleri için izleyebileceği diğer yol ise doldurulmuş tercih formu ve nüfus cüzdanı ile birlikte 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında bir Başvuru Merkezine gidip işlemleri orada gerçekleştirmektir. Tercih merkezine giden adayların tercih işlemlerini görevli kişi internetten gerçekleştirecek ve tercih adaya tercih listesinin çıktısını verecektir. ÖSYM internet erişimi olmayan veya internet kullanımında deneyimli olmayan ya da hata yapmaktan çekinen adayların bu yolu tercih etmesini önermektedir. ÖSYM'nin LYS ek yerleştirme boş kontenjan tercihleri ile ilgili yaptığı 23 Eylül 2013 tarihli en güncel duyuru da şu şekildedir:

"2013-2014 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla (Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır.) veya İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2013-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ÖSYS'de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu 23-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce 25 Eylül 2013 tarihinde ÖSYM'nin İnternet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur."

2013 ÖSYM Ek Yerleştirme Klavuzu İçin Tıklayın..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.