Nefret Yasası Önce AK Parti'yi Vurur

Nefret Yasası Önce AK Parti'yi Vurur
“Hem İsrail’e karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz, hem de İsrail’i ve muhiplerini sevindireceksiniz. Bu yasa çıkarsa Ortadoğu halkları üzerinde büyük etkisi olan Başbakan Erdoğan, bu sıfatını yitirir…”

Nefret Yasası Önce AK Parti’yi Vurur

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi içerisinde yer alan ‘nefret suçları’ yasasına İslami ve mütedeyyin kesimden sert tepkiler geliyor.

BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur, nefret suçları yasasıyla AK Parti’nin kendi ayağına kurşun sıkmış olacağını belirterek “Hem İsrail’e karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz, hem de İsrail’i ve muhiplerini sevindireceksiniz. Bu yasa çıkarsa Ortadoğu halkları üzerinde büyük etkisi olan Başbakan Erdoğan, bu sıfatını yitirir” dedi.

“İSLAMIN MÜCADELE RUHUNU ÖLDÜRÜR”

Akit’ten Ramazan Alkan’a konuşan BBP’li Öznur, ‘nefret suçları’ yasasının İslam Âleminin mücadele ruhunu öldüreceğini belirtti. Yasanın tarihi hatalara yol açabileceğini söyleyen Öznur, “Hükümet bu düzenlemeyi yeniden ele almalıdır. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemeli. İslamiyet’te yeri olmayan düşünceleri ile terörü ve teröristi eleştirmek kötülemek suç olamaz” dedi.

“AK PARTİ AYAĞINA SIKIYOR”

Çıkarılacak olan yasanın en çok Ak Parti’yi zarara uğratacağını dile getiren Öznur, partinin seçmen kitlesine dikkat çekti. Ak Parti’ye oy veren kesimin Siyonizm karşıtı bir kesim olduğunu vurgulayan Öznur, “İslam ümmetine Siyonizm ile mücadele çağrısı yaparken, nefret yasası çıkarmak en büyük çelişki. Terör devleti İsrail’i eleştiremeyecek miyiz? Onlara Siyonist demeyecek miyiz? Hükümet seçmenini İsrail karşıtlığı söylemleriyle bir arada tutuyor. Böyle bir durumda bu yasa çıkarsa, Ak Parti kendi ayağına sıkmış olur. İslam ümmeti de nefret suçları yasasından rahatsız. BM’nin 5’li çetesinin işine yarar bu yasa, en çok onları sevindirir. Ak Parti bunu geri çekmelidir” ifadelerini kullandı.

“BİZANS SEVERLERİ SEVİNDİRMEYİN”

İslam dininin ırkçılığa karşı olduğunu da hatırlatan Öznur, nefret suçları yasasının ırkçılıkla hiçbir alakasının olmadığını kaydetti. Dünyadaki nefret suçları yasalarının Siyonizm’i korumak amacıyla çıkarıldığını belirten Öznur, Müslüman kesimin bu yasayla birlikte elinin kolunun bağlanacağını savundu. Öznur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hem İsrail’e karşı olacağınızı söyleyeceksiniz hem de İsrail muhiplerini sevindireceksiniz. ‘Bizans severleri’ sevindirmeyin. Etnik ve mezhep ayrımcılığı yapanlar ve Türkiye’nin istikrarsızlığını isteyen iç ve dış mihrakların işine yarar nefret suçları.”

NEFRET YASASI İSTEYENLER AK PARTİ KARŞITI

‘Nefret suçları’ yasasının Türkiye’de çıkmasını canı gönülden isteyenler internet ortamında kurdukları “Nefretme” platformunda imza kampanyası başlattılar. “Nefret suçları yasası istiyorum” başlığı altında açılan kampanyaya katılan isimlerinin birçoğunun Ak Parti karşıtı olmaları dikkat çekti. İşte o isimlerden bazıları: Diyarbakır’ın BDP’li Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Alper Turgut, Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, Cumhuriyet eski Yazarı Aydın Engin, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Gazeteci Ayşe Hür, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Doğan Tarkan, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Sosyal Demokrasi Başkanı Erol Kızılelma, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Birgün Gazetesi yazarı Hande Demircioğlu, Uluslararası Af Örgütü eski Başkanı Levent Korkut, CHP İstanbul Milletvekili Melda Okur, Gazeteci Oya Baydar, Oyuncu Serra Yılmaz, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İnsan Hakları Savunucusu, Şanar Yurdatapan, Hukukçu Ümit Kardaş…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum