E- fatura Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

E- fatura Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?
Maliye Bakanlığının hayata geçirdiği ve bazı sektör ve mükellef gruplarına zorunluluk getiren e-fatura uygulaması başlangıç tarihi belli oldu.

Türkiye’de, bazı sektörlerde belli kriterleri yakalayan şirketler için zorunlu e-fatura uygulaması, 1 Ocak 2014'te başlıyor.

Yeni yıla kadar 50 bin firmanın bu sisteme geçmesi bekleniyor. Bugüne kadar başvuru 20 bini geçti.

Finansbank ve Cybersoft ortaklığı ile kurulan eFinans da, hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Sistemi, e-faturaya aracılık etmenin ötesinde bir ödeme platformu olarak projelendirdiklerini açıklayan Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Saruhan Doğan, bu faturalar sayesinde işletmelerin finansman imkanlarına da daha kolay ve hızlı ulaşabileceklerini vurguladı.

Çek Kullanımı Azalacak

Her zaman, çek gibi finansal araçları kullandırmak için bunun arkasında gerçek bir ticari alışveriş aradıklarını hatırlatan Doğan, e-faturayı kesen ve alan firmaların sanal onayları sayesinde bu ticaretin daha görünür ve sağlam olacağını vurguladı.

Doğan, “Böylece bu alışverişi doğrudan borçlandırma tedarikçi finansmanı gibi yöntemlerle hızlı bir şekilde finanse edebileceğiz. Çek kullanımı da bu sayede azalacaktır” dedi.

eFinans ilk etapta sistemin temelini oluşturan ‘e-fatura düzenleme, gönderme veya alma ve arşivleme’ uygulamasını bir yazılım olarak kullanıcıların hizmetini sundu. Finansbank müşterileri bu imkandan yıllık 1000 fatura için 990 lira, 3 bin fatura için 1990 lira bedelle yararlanabilecek.

Her Yıl 3 Milyar Fatura Kesiliyor

Toplantıda verilen bilgiye göre Türkiye'de her yıl 3 milyar adet fatura kesiliyor. Bir faturanın basım, hazırlama ve gönderme maliyeti ortalama 2,5 liraya ulaşıyor.

bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.