CHP'li Gençlerden Lezbiyenlere Ziyaret

CHP'li Gençlerden Lezbiyenlere Ziyaret
CHP’li geçler LGBT’leri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Siyah Pembe Üçgen üyeleri, trans vekil istedi. “Pakette o niye yok” diye Hükümete tepki gösterildi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Kiran, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan, il başkan yardımcıları Tuğçe Onbaşı, Zeynep Arca, Deniz Mert Hancı ve Mahsun Kazan, Lezbiyen Gey Bireksüel ve Transseksüel (LGBT)'lerin örgütlü olduğu Siyah Pembe Üçgen'i ziyaret etti.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ BEĞENMEMİŞLER

Demokratikleşme paketindeki nefret suçlarının bizi kapsamamasına şaşırmadıklarını söyleyen Siyah Pembe Üçgen üyesi Demet Yanardağ, “Sadece türbanı ve İslamofobiyi ele alan bir paket doğru değil. Otobüse binildiğinde kadın başörtülü ise yer verilir çünkü onun toplumdaki algısı, 'bacı'dır, erkek onu sahiplenir. Kadının başı açık, dekolteli ve makyajlı ise yer verilmez, farklı gözle bakılır. Biz sorunlarımızın dile getirilmesi için TBMM'de trans milletvekili istiyoruz" dedi.

“SORUNLARIN MECLİS'E TAŞINMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Toplumda ayrımcılığa uğrayan dezavantajlı grupların sorunlarını dinlemek ve çözüm önerileri geliştirmek için komisyon kurduklarını belirten CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı İbrahim Soydan, "İnsan Hakları ve Eşitlik Komisyonu olarak engellilerin, azınlıkların, gayrımüslimlerin, yaşlıların da sıkıntılarını dinleyeceğiz. Bu komisyon mağduriyetleri masaya yatırıp çözüm önerileri sunacak ve bunların meclis'e taşınmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum