Metro’dan Yine Namaz Düşmanlığı

Metro’dan Yine Namaz Düşmanlığı
Bayramı ailesinin yanında geçirmek için Gaziantep’e giden Sinan Oruç isimli yolcu, namaz kılmak için mola isteyince Metro Turizm’e bağlı otobüsün şoförleri ve muavini tarafından dövüldü.

8 Ekim Salı akşamı saat 22.30’da 3461133 sefer numarasıyla İstanbul’dan Gaziantep’e gitmekte olan Metro Turizm’e bağlı otobüsün şoförleri ve muavini, namaz kılmak isteyen Sinan Oruç isimli yolcuyu dövüp dini değerlere küfretti.

SEN MİSİN NAMAZ KILMAK İSTEYEN!

Bayramı Gaziantep’teki ailesinin yanında geçirmek için yola çıkan Sinan Oruç, skandal olayı Akit’e şöyle anlattı: “Şoförün yanına giderek sabah namazını kılacağımı, müsait bir yerde durmasını istedim. Şoför ise ‘Senin namazın için duramam’ diyerek beni tersledi. Tekrar ‘Güneş çıkmadan önce müsait bir yerde durun’ dedim. O da ‘Durmazsam ne olur?’ karşılığını verdi. Ben yine ‘Rica ediyorum sizden durun’ dedim. Sonra muavin kolumdan tutup ‘Geç yerine otur! Önce yolculardan izin al’ dedi. Ben de ‘Allah bana namaz kılmamı emretmiş. Yolcular izin vermezse namaz kılmayacak mıyım?’ cevabını verdim. Bunun üzerine muavin üzerime yürüdü. Aramızda kavga çıktı. Muavin inancıma ve dini değerlerime küfürler savurdu. Bağırdım. Beni yolcular tuttu. Yolcuların ‘Durun gitsin, kılsın namazını’ demesinden sonra inip namaz kılmaya gittim. Döndüğümde şoför dışarıda bekliyordu. ‘Rahatladın mı?’ diye laf attı. ‘Rahatladım, hamdolsun’ dedim. Şoför bana vurmaya başladı. Uyanan yedek şoför de yanımıza geldi. Elindeki cop kalınlığındaki plastik cisimle bana vurdu. Muavinle birlikte üçü birden üstüme gelmeye başladı. Yolcular araya girdi. Muavin bana ‘Bu otobüse binme’ dedi. Yolcuların tepkisi üzerine bana bir daha karışmadılar.”

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum