İlhan Selçuk’un iki yüzü

İlhan Selçuk’un iki yüzü
Cumhuriyet Gazetesi’nin ikiyüzlülüğünü gözler önüne seriyoruz. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın Sabah Gazetesi’ni almasına tepki gösteren Cumhuriyet Gazetesi’nin başyazarı İlhan Selçuk, Cumhuriye

“CUMHURİYET GAZETESİ İÇİN AHMET ÇALIK’A GİTMİŞ”
Ergenekon Terör Örgütü iddianamesinde, İlhan Selçuk’un, Ahmet Çalık ile görüşmesi de yer aldı. 
Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, 8 Şubat 2008 tarihinde, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ı arıyor. 

İlhan Selçuk’un, “Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ben de bir gün çağırayım da gelsin, bende giderim yani, öbür Ahmet ÇALIK'A da gideriz. Biz ilişkilerimizi Cumhuriyet adına sürdürüyoruz” sözlerine, İbrahim Yıldız, “Tabi tabi abi” demiş.

AYDIN DOĞAN, TURGAY CİNER, MEHMET EMİN KARAMEHMET, İNAN KIRAÇ GAZETEYE FİNANSMAN SAĞLIYOR 
İlhan Selçuk, "Cumhuriyet gazetesinin şu anki hissedarlarını ve gazete yöneticilerinin kimler olduğunu" şöyle açıklıyor: 

"Cumhuriyet gazetesinin asli sahibi Cumhuriyet Vakfı'dır. Cumhuriyet Vakfı'nın iştiraki olan birden çok şirket vardır. Gazeteye finansman temin etmek amacıyla Vakıf bünyesinde Yenigün Holding A.Ş. isimli şirket bu şirketlerden birisidir. Bu şirketin hissedarları; Turgay CİNER'den Mehmet Emin KARAMEHMET'e, Aydın DOĞAN'dan İnan KIRAÇ'a kadar yaklaşık 185 kişidir. Ancak bu şirketin söz ve yetki sahibi imtiyazlı ortağı Cumhuriyet Vakfı'dır." 

İLHAN SELÇUK, GİZLİ AMERİKANCI
Gazetemiz, Cumhuriyet Gazetesi'nin ulusalcı Başyazarı İlhan Selçuk’un, 'gizli Amerikancı' çıktığını da ortaya çıkarmıştı. 

Vakit, yazılarında anti Amerikancı gözüken İlhan Selçuk’un, perde arkasında gazetesinin Ankara ve Washington muhabirlerini ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'le görüşmeye zorladığını yazmıştı. Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi Washington Temsilcisi Elçin Poyrazlar'dan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine kimin getirileceği konusunda Amerikalılarla fikir alışverişinde bulunulmasını istemiş. 

Dick Cheney, 3 yakın elemanıyla Elçin Poyrazlar'ı buluşturdu. Görüşmede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine kimin düşünüldüğü konusu gündeme geldi. İlhan Selçuk, bu görüşmenin 2008'in Şubat ayının ikinci haftasında gerçekleştiğini kabul etti. Amerika'nın Türkiye'de tüm gelişmeleri takip ettiğini kaydeden Cumhuriyet Başyazarı, Türkiye'nin yazgısına egemen olmak istediğini, bölgeyi bu kapsamda elinin altında bulundurmaya çalıştığını ifade etti. Selçuk, Cheney'nin bu tür sondajları tüm çevreler ve gazeteler ile yaptığını öne sürdü. 

KENAN KIRAN / MURAT ALAN - VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.