MHP'den Erkekler Kendi İşine Baksın Tepkisi

MHP'den Erkekler Kendi İşine Baksın Tepkisi
AK Partilili 4 kadın milletvekili TBMM'ye başörtülü olarak girerek Meclis tarihinde bir "ilk"e imza attı.

Saat 14.00'te toplanan Meclis Genel Kurulu'nda gözler AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı'daydı. Milletvekilleri Genel Kurul'a başörtüsü ile katıldı.

MHP Ruhsar Demirel, partisi adına genel kurulda konuştu ve hükümetin türbanlı milletvekilleri için MHP'nin verdiği yasal düzenleme teklifini 2008 yılında görmezden geldiğini hatırlattı.

Konuşmasında erkeklere seslenen Demirel "biraz empati yapın" derken "Ayran içsinler, sezaryan yapmasınlar. Bunlar bizim mahremimiz, mahremiyetimize girmeyin" eleştirisi yaptı.

Demirel konuşmasında şunları kaydetti:

KİMİN NE GİYDİĞİ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ

"Bu inançlarına dayalı olarak giyimini tanzim eden hanımefendilerin ne giydiği kimseyi ilgilendirmez. Bir parça empati yapın lütfen. Özellikle erkekler size sesleniyorum nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir. Özgürlük adı altında milleti temsil eden 4 hanımefendiye mobing yapılıyor. Bunu bütün kadınlar adına reddediyoruz ve MHP olarak insanları kılığı kıyafeti üzerinden değerlendirmeyi affetmiyoruz. Bu sorunu, eğer sorunsa 2008 yılında çözmek için talepte bulunduk hükümetten. Kadınları bu haktan mahrum etmeyelim diyen bizdik. Kimse sesini çıkarmadı, çünkü referandum vardı, seçim vardı.

BEYEFENDİLERE SESLENİYORUM MOBBİNGDEN VAZGEÇİN

Özellikle beyefendilere seslenmek istiyorum. Bizim üzerimizden siyaset yapmayın, bizimle beraber siyaset yapın. Bizim için hiç önemli değil başı açık ya da kapalı, hepimizin seçilmesinde çalışanlar partili kadınlardır. Bu mobbingden vaz geçin. Dünya Ekonomik Forumu açıklama yaptı, Türkiye'nin genel sıralamadaki yeri ortada. Bizim ne giydiğimiz değil, kadınların alamadığı hizmetleri, yiyemediği yemekleri, alamadığı sağlık hizmetlerini konuşmalıyız. Biz burada memleketin sorunlarını çözmek için buluşmuşken kendimiz sorun oluyorsak burada bir şey yanlış demektir. İnsanda akıl, dil var. Konuşalım akıl sürecinden geçirelim diye.

BURASI BOKS RİNGİ DEĞİL

Burası boks ringi değil, güreş alanı değil. Kendimizi kadın diye tanımlamaktan memnun değiliz bizler milletvekiliyiz. Sizler kadar burada partimizi ve milletimizi temsil etmek için buradayız. Bugün biz teklif ettiğimizde sesini çıkarmayanlar bugün özgürlük diyorsa bir kendilerine baksınlar neyin özgürlüğü. Farklılıkların altını çizmek hiç bir şey getirmiyor. biz ortaklıklarımız üzerinden birlikte büyümek isteyen bir partiyiz. Devlet Bahçeli defalarca hanımefendiler istedikleri gibi giyinebilri diye. Bu hanımların hayatını mikroskoba koyup inceler gibi, akvaryumdaki balık gibi kullanmak yanlış şeyler. Mahremiyet bizim toplumumuzdaki en önemli değerdir. Ayran mı içsin, sezaryanla mı doğursun bunlar bizim özel hayatımız. Mahremiyetimize girmeyin. Bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Biz sizlerin ne giydiğinizi, ne taktığınızı konuşuyor muyuz.

KIRMIZIDA DUR DEĞİL YEŞİLDE GEÇ ÖĞRETİLSİN

Siyaset tercihlerdir ama vatan, millet için yapılan tercihlerdir. İnanç bir özgürlüktür. Devlet hayatımızın içinde olduğu için böyle yaşıyoruz. Bize yapmamamız gerekenler öğretildi. Kırmızıda geçme denildiği için sarıda geçmeye çalışıyoruz. Bizim isteğimiz "yeşilde geç" sözünün öğretilmesidir. Hac farizasını yerine getirenlere Allah kabul etsin diyoruz. Allah nasip etsin ama inanç üzerinden siyaseti kabul etmiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum